Inför Tingsryds AIF- MoDo Hockey

6 oktober 2021 08:54

Hockeyallsvenskan rullar vidare och idag inleder vi veckans matchande hemma mot MoDo Hockey som gästar Nelson Garden Arena.


Magnus, vi går in i omgång fyra – hur summerar du starten?

-Det är inget att sticka under stol med utan att vi är besvikna över att inte fått med oss några poäng. Trots det så måste jag säga att det är ett riktigt go och en härlig energi i gruppen och det finns en rejäl revanschlusta.

Vad är det som har gjort att vi inte fått poäng med oss i de inledande matcherna?

-Det är klart vi analyserar varje match och ser olika delar i spelet. Vi konstaterar att vi släpper till alltför mycket chanser och skapar för lite själva. Specialteams har varit en avgörande faktor och det är något vi ständigt arbetar med att förbättra. Analysen säger också att vi gör en hel del bra saker, men så här långt har vi inte fått det med oss.

Vi har nu två matcher hemma i Nelson Garden Arena, vad betyder det?

-Det är alltid härligt att spela i vår hemmaborg inför våra härliga fans som ger oss extra energi och det ska vi dra nytta av.

Vad är viktigt att fokusera på nu närmast ikväll?

-Vi ska fortsätta att fokusera på vårt egna spel. Det är viktigt att vi behåller ett lugn och inte stressar fram något utan fortsatt arbetar tålamodsmässigt med den spelidé som vi tror på.

-Även om vi har spelat bra stundtals, främst i fem-mot-fem, så har det varit för mycket upp och ner i specialteams och det gäller att hitta en stabilitet i vårt spel och bli mer aggressiva i anfallszon. Det handlar om att få ner axlarna och gå ut och våga släppa loss och njuta av stunden.

Hur är läget i truppen?

-Förutom Tomas Ryden, så är Roman Semjonovs inte med pga av skada i övrigt så är samtliga hela, friska och tillgängliga för spel.

Laguppställningen delar vi som vanligt i våra sociala kanaler ett par timmar före matchstart.

Nästa hemmamatch är kommande fredag den 8 oktober kl. 19.00 då Björklöven besöker oss.

Säkra din plats för säsongen via denna länk

För lösbiljetter via denna länk