Juniorkollen v.46
Publicerad: 2019-11-18
Vi tar lägeskoll på våra juniorer. Här kommer en veckosummering från veckan som gått!

J18 Utveckling

J18 utveckling hade under veckan en match på agendan. Den spelades i söndags på bortaplan mot Blekingelaget Mörrum. Där rivstartade dom grönvita då Theo Welander satte 1-0 efter bara 1 ½ minut. Det dröjde ett tag innan nästa mål kom för Tingsryd – Kasper Strand utökade då till 2-0 efter 8 ½ minut.

Bara ett par minuter senare kom reduceringen från hemmalaget – innan Henning Rosenqvist avslutade perioden med att sätta 3-1. Till andra perioden så reducerade Mörrum innan Tingsryd satte in en extra växel med att göra två mål (Albin Eriksson & Jakub Huzevka) – och ha en 5-2 ledning inför avslutande tjugo minuterna.

Ett tidigt powerplaymål från hemmalaget i tredje perioden skapade dramatik i matchen igen. Men ännu en gång så svarade grönvita på det och William Rasmussen satte 6-3 – poängen var så gott som i hamn. Mörrum skulle dock skapa lite nerv i den här matchen med att först göra 4-6 i boxplay och inte alls kort därefter 5-6 i powerplay. Men det tog stopp där och Tingsryd fick med sig alla tre poäng hem till dom småländska skogarna och innebär att man placerar sig på en fjärdeplats efter sex spelade matcher.

J18

J18 hade dubbelt så många matcher under föregående veckan. Det blev en resa till Ängelholm och möte med Rögle – ett lag som man slog på hemmaplan efter straffar. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt med att göra två mål inom loppet av 35 sekunder.

Man fick i Tingsryd kontakt i början av andra perioden efter mål av Hugo Persson. Bara några minuter efter satte Rögle 3-1 – men man gav sig inte så lätt i TAIF och satte 3-2 i powerplay genom Tor Ehnrot några minuter efter RBKs mål.

Sen drog hemmalaget ifrån och gjorde ytterligare två mål i mittenperioden. I sista så orkade inte Tingsryd och Rögle kunde dra ifrån ännu mer i matchen som man till slut vann med 8-2.

Till söndagens derby mot Växjö fanns det revanschlusta då man förlorat förra mötet. Bortalaget startade målskyttet bara fyra minuter in i matchen. Amadeus Liljegren-Rungegård kvitterade dock i powerplay i slutet av perioden.

Efter en mållös andra period så chockstartade Växjö med att göra 2-1 efter 40-talet sekunder – men Tingsryd replikerade fem minuter senare genom Hugo Carlén. Men bortalaget drog det längsta strået och satte 3-2 med 8 ½ minut kvar – en ledning som man sedan aldrig släppte.

Härnäst väntar två matcher på bortaplan för J18 när man möter Frölunda och Troja.

J20

J20 hade efter förlusten i förra helgen mot Halmstad ett spännande derby mot Troja/Ljungby under föregående veckan. En match som började bra där Tingsryd tog ledningen med 1-0 genom Fabian Martinsson efter bara tre minuters spel. Troja kom tillbaka och kvitterade innan perioden tog slut.

Andra perioden innehöll massa utvisningar, en straff som Troja missade men ett mål föll för Troja. Hemmalaget satte högsta fart i tredje perioden och hade gjort tre raka mål innan Oliver Nilsson satte reduceringen till 5-2. Matchen slutade till sist 6-2 till Troja.