INTERVJU MED MAGNUS BOGREN

15 augusti 2019 09:41
Foto: Matilda Elfgaard

Läs intervjun med Magnus Bogren där han bland annat berättar om de första veckorna i Tingsryd, känslan i laget och inför helgens cup. Trevlig läsning! Foto: Matilda Elfgaard


Försäsongen är igång och ni har hunnit med både teambuilding och en härlig ispremiär. Hur har de första veckorna i Tingsryd varit?

– Jag tycker dem har varit riktigt bra. Första veckan körde vi off ice med tester där vi fick många bra svar på att sommarträningen sköts. Sedan har vi kört på i knappt två veckor på is med fokus på vårt spel. Det har varit väldigt bra intensitet på träningarna och jag tycker spelarna har gjort det mycket bra. Första veckan avslutade vi med en teambulidingdag där vi bland annat hade en lagtävling i temat mästarnas mästare.

Vi är alla nyfikna på vår nya tränare Magnus Bogren och hur han kommer att leda laget framåt. Vill du berätta lite om dig själv som tränare och hur du ser på ditt nya uppdrag i TAIF?

– Kort om mig, jag är 47år bosatt i Ängelholm och har sista två åren varit tränare i Danmark och innan dess i Rögle. Jag är väldigt stolt och glad över att vara tränare/sportchef för Tingsryds AIF. För mig är detta en klubb som verkligen är hockeykultur och man får den känslan var man än är i byn och hur alla brinner för klubben. Jag har verkligen fått ett riktigt bra och varmt välkomnande. Jag vill skapa förutsättningar och en miljö där spelare och ledare får bra möjligheter att utvecklas. Att vi som klubb flyttar fram våra positioner, har tydliga mål och visioner samt har en vinnande kultur.

Det är tidigt in ännu men vad är din känsla av lagbygget?

– Jag är väldigt nöjd med lagbygget och tycker att vi har fått ihop en bra mix av olika karaktärer. Vi har tittat mycket på just spelare med bra karaktär som vill något och framförallt dem som verkligen velat komma till Tingsryd.

Stefan Gustavsson kommer in klubben som mental coach, ett minst sagt spännande nyförvärv. Hur fungerar samarbetet med samtliga i ledarstaben och vad tror du detta kommer ge för effekt?

– Vi har valt att stärka ledarstaben inför säsongen med att utöka samarbetet med Tobbe på HPC för off ice träningar. Sedan har vi tagit in Stefan som idrottspsykolog till staben med fokus på att arbeta med spelare och ledare i A-lags verksamheten utifrån ett prestationsperspektiv. Jag tycker vi alla i ledarstaben har ett mycket bra samarbete och för mig är det viktigt att alla är delaktiga.

Till helgen går Tingsryd Resort Cup av stapeln. Hur ser du på cupen?

– Jag tycker det är häftigt att starta matchandet med en cup och två matcher dagarna efter varandra. Kul att vi har fått till riktiga derbymatcher för alla. För oss vill jag såklart se att sakerna vi jobbat på finns där samt att vi såklart ska vinna cupen.

Vad skulle du vilja hälsa till alla som ännu inte köpt biljetter till helgens cup? För visst får man inte missa denna hockeyfest i Nelson Garden Arena?

– Självklart ska man ta sig till Nelson Garden Arena denna helg. Det kommer bli högintressanta matcher så har du inte köpt biljett GÖR DET! Till alla Tingsryds fans - det är tillsammans vi skall göra det!

Vi tackar Magnus Bogren för intervjun och önskar ett stort lycka till i cupen och framför allt hela säsongen!