Seger mot Väsby

23 oktober 2020 21:35

Det blev en målexplosion i Nelson Garden Arena under fredagskvällen. Tingsryd visade på att man minsann kan göra mål på sina lägen efter att kvällens match slutade 8-2 till hemmalaget.


Hemmalaget inledde matchen med högt tempo och ett större övertag de första minutrarna. Det skulle komma en tidig utvisning för Väsby och Tingsryd fick möjlighet till spel i powerplay, men som dessvärre inte gav någon utdelning. Matchens första mål skulle istället göras genom Väsbys Raphael Lavoie. Men två minuter senare skickade hemmalagets Rasmus Bengtsson iväg ett skott från blålinjen som hittade igenom och därmed kvitterade man till 1-1. Det kom flera skott från tingsrydspelarna men inget som skulle ändra ställningen.

Tingsryds alla mållägen blev ett minne blått i andra perioden. Det ena målet kom efter det andra och gästande Väsby fick jobba hårt i egen zon. Det skulle göras hela 4 mål i andra perioden och samtliga från hemmalagets klubbor.

Inför tredje perioden var ställningen 5-1 till Tingsryd och hemmalaget hade fortsatt kontroll. Det skulle bli en ny målexplosion i sista perioden och man kunde stänga matchen med 8-2.

Slutresultatet blev 8-2 och därmed seger till Tingsryd.

Målskyttar Tingsryd: Rasmus Bengtsson 2, Jonatan Harju 2, Filip Cederqvist, Roman Semjonov 2, Jakob Heljemo

Målskyttar Väsby: Raphael Lavoie, Elliot Lorraine

Kommentar från tränare Magnus Bogren:

-Vi kommer ut bra från start men Väsby är svåra och ligger på. Jag tycker ändå att vi har kontroll trots att dem gör första målet. Sedan får vi en bra andraperiod med 4 mål och kan gå ut med 5-1 inför sista. Tredje perioden gör vi det stabilt, lite onödigt första tio men överlag gör vi det väldigt bra. 8 mål är suveränt, två mål i powerplay och nolla i boxplay. Effektiviteten var grym idag.

Info om Stödpaketen

Tusen tack till er som köpt stödpaket i samband med kvällens match! Vi håller stödpaketen öppna till 00.00. Under morgondagen släpper vi nya stödpaket inför söndagens hemmamatch mot Västerviks IK.

Med tanke på två täta hemmamatcher den här helgen har vi valt att redovisa antalet stödpaket samt presentera vinnarna efter helgen.

Tack medlemmar, supportrar, partners och övriga som står vid vår sida - Ni är guld värda!