De blir Tingsryds kaptener
Publicerad: 2019-08-27
Tingsryds Robin Olsson fortsätter som lagkapten i Tingsryds AIF. Med sig har han Rasmus Bengtsson och Anton Svensson.

Robin Olsson har Tingsryd som moderklubb och har spelat näst intill hela karriären i klubben. Nu går Robin in på sin sjunde säsong som lagkapten.

– Jag är oerhört stolt över att få vara lagkapten. Det är något jag brinner för och jag känner mig trygg i rollen där jag bara försöker vara mig själv. Det känns bra med både Rasmus och Anton vid min sida, sedan är vi en grupp med många starka karaktärer, säger Robin Olsson.

Laget har utsett två assisterande kaptener som får varsitt A på tröjan. Rasmus Bengtsson blev utsedd förra säsongen och fortsätter även denna.

– Verkligen en stolthet att få förtroendet igen och framför allt roligt. Det är kul att det syns att ledarskapet finns hos mig och jag ser fram emot detta, säger Rasmus Bengtsson.

Nyförvärvet Anton Svensson blir den andra att ta sig an rollen som assisterande kapten.

– Det är jättekul och en stor ära att få ta an rollen i en ny klubb. Jag har dem två tidigare åren varit assisterande kapten och innan dess lagkapten i USA. Så hoppas kunna tillföra något och jag är bara taggad inför detta uppdrag, säger Anton Svensson.

– Robin Olsson var ett självklart val då han under de senaste sex säsongerna haft C:et på bröstet. Rasmus Bengtsson fortsätter sedan förra säsongen och Anton Svensson kliver in med hans erfarenheter. Det blir ett bra komplement. Utöver denna trion har vi många naturliga ledare i omklädningsrummet som kommer att hjälpa laget i den rätta riktningen, säger tränare Magnus Bogren.

Hanna Nilsson