Niklas Rubin förlänger med TAIF

5 februari 2017 19:34

En av så väl Tingsryds som Hockeyallsvenskans stora succéspelare i år har varit Niklas Rubin och nu står det klart att han kommer bli kvar i TAIF ännu en säsong.


Niklas Rubin är för tillfället Hockeyallsvenskan främsta målvakt sett till räddningsprocent med de mycket smickrande siffrorna 94,27 %, samtidigt som han är tvåa sett till hur många mål han har släppt in per match, 1,73 st.

Och nu är det klart att han kommer bli kvar i Tingsryd i minst ett år till då han har förlängt sitt kontakt över säsongen 17/18.

– Niklas har verkligen överraskat i positivt bemärkelse, både sig själv och oss andra tror jag. Vi hade bra koll på hans nivå när vi värvade honom, så att han är bra det visste vi, men att det har gått så fantastiskt bra som det har gjort är verkligen häftigt, säger klubbchefen Tomas Bergstrand.

– Det känns fantastiskt roligt att vi kan ha honom kvar i en säsong till.

Niklas själv känner likadant.

– Jag trivs väldigt bra här och känner själv att jag har haft en enorm utveckling i år. För egen del vill jag inte stressa mig in i något utan känner att jag behöver ett år till för att utvecklas och jag tror inte jag kan göra det bättre någon annanstans än i Tingsryd, säger han.

– Jag har tidigt känt att jag vill vara kvar här och när TAIF i sin tur tog kontakt och ville jobba vidare ett år till de också så var det ett enkelt beslut.

Han upplever själv att samarbetet med målvaktstränaren Mikael Sandberg har haft en stor del i hans framgångar i år och hymlar inte med att det var en viktig del i förläningen.

– Han har en väldigt stor del i detta och jag tycker att vi tillsammans har fått fram ett större tålamod i mitt spel, lite mer kyla. Det känns helt enkelt som att jag tar smartare beslut nu och att jag inte tömmer mig själv på energi lika snabbt som jag gjort tidigare.

Glöm inte heller att komma och stötta Niklas och resten av spelarna till seger hemma mot Modo den 8/2.