Sebastian Åkesson klar för TAIF!

26 maj 2020 14:00

Tingsryd har gjort klart med forwarden Sebastian Åkesson för säsongen 20/21.


-Jag känner Sebbe väl sedan tiden i Rögle där jag hade han i juniorerna. Han har ett antal bra säsonger bakom sig i hockeyettan, framförallt senaste säsongen i Halmstad där han varit en klart tongivande spelare. Sebbe är en offensivt skicklig spelare och vet vad han vill med en tydlig målbild, säger tränare och sportchef Magnus Bogren.

Sebastian Åkesson

Är du laddad inför kommande säsong i TAIF och HockeyAllsvenskan?

-Absolut! Det känns fantastiskt roligt att få chansen och jag känner mig väldigt inspirerad.

Vad vet du om TAIF sedan tidigare?

-Det jag kommer ihåg mest är när jag var med Helsingborg och spelade mot Tingsryd borta när dem var i ettan. Det var väldigt jobbigt att komma till Nelson Garden där publiken var väldigt högljudda och det var såklart ett svårspelat lag. Så det känns extra kul att ha taif-fansen på sin sida nu haha.

Berätta lite mer om dig själv, Sebastian?

-Jag hade mina juniorår i Rögles organisation och gick på hockeygym där. Sedan har jag varit runt lite i olika division 1-klubbar och senast Halmstad där vi gjorde en riktigt bra säsong. Jag känner väl att jag har plockat på mig en hel del rutiner från seniorspelet och kan komma väl förberedd nu till en högre serie. Utöver hockeyn studerar jag Idrottsvetenskap på Halmstad Högskola.

Då känner du Magnus från tiden i Rögle?

-Ja precis, jag har faktiskt haft Magnus som tränare när jag spelade i Rögles J18 så vi har koll på varandra.

Vill du beskriva dig själv som hockeyspelare?

-Jag är en spelskicklig forward som har ett bra spelsinne. Jag vill spela med mycket fart och såklart alltid ge 100 procent. Det gäller alltid att hjälpa laget till 3 poäng oavsett om det är så att man täcker ett skott eller att man gör ett mål, det spelar ingen roll utan allt jobb ska göras.

Läs mer om Åkessons karriär HÄR!

Vi hälsar Sebastian Åkesson varmt välkommen till Tingsryd!