Tingsryd vände och vann mot Mora
Publicerad: 2021-01-16
Första stoppet på bortaturnén var i Dalarna när man ställdes mot Mora IK. En match som gick till förlängning där Tingsryd lyckades knipa extrapoängen efter 3-4.

En förstaperiod som inleddes med en oerhört tidig utvisning när en Moraspelare redan efter 9 sekunder åkte ut. Tingsryd skapade en hel del farliga lägen i det numerära överläget men pucken ville inte in. Tingsryd inledde starkast men Mora satte desto högre press tillbaka och när hemmalaget fick sin första möjlighet i spel fem mot fyra så utnyttjade man den när Mattias Nörstebö tryckte dit ledningsmålet 1-0. Efter ledningsmålet fick hemmalaget ännu mer energi och Andreas Ljunggren fick jobba i Tingsrydskassen.

Mora fortsatte med sitt övertag och bara fem minuter in i andra perioden uttökade Oscar Eklind till 2-0 efter en oturlig pass från en Tingsrydspelare. Mora styrde och ställde, åtminstone första halvan av den andra perioden och Tingsryd hade svårt att komma till spel. Men när tiden passerade 12:40 ordnade gästande lag ett tjusigt spel när Ludvig Elvenes först skickade iväg pucken till Martin Janohls, som i sin tur passade vidare till Anton Svensson och där kunde han sedan trycka in pucken till 2-1. Med dryga tre minuter kvar av mittenakten drog Mora på sig två utvisningar och Tingsryd fick möjlighet i spel fem mot tre. Mora stod upp bra i boxen men i samma stund som Mora skulle bli fulltaligt hann Ludvig Elvenes centralt lyfta in pucken och kvittera till 2-2.

I tredje perioden åkte en Tingsrydspelare på en utvisning i samband med periodens andra tekning och Mora fick en ny möjlighet i numerärt överläge. Tingsryd städade av i boxplay men nära var det för Mora att återuppta ledningen när pucken gick i stolpen. Det dröjde inte länge till ytterligare utvisningar för båda lagen när man fick spela i större delen fyra mot fyra. Det hade hängt chanser från båda håll men det var Mora som till slut kunde återuppta ledningen när Johan Persson fick in 3-2. Tingsryd var definitivt inte nöjda där och kunde sedan svara till 3-3 när Sebastian Åkesson snabbt åkte in framför mål och tryckte dit pucken.

Matchen gick till förlänging och den spelades endast i 21 sekunder då Jonatan Harju stängde matchen och fixade extrapoängen till Tingsryd.

Målskyttar Mora: Mattias Nörstebö, Oscar Eklind, Johan Persson

Målskyttar Tingsryd: Anton Svensson, Ludvig Elvenes, Sebastian Åkesson, Jonatan Harju