Seger i bortamötet mot BIK!
Publicerad: 2021-10-20
Kaffe kaka, tredje raka! Ikväll tog laget säsongens första bortaseger mot BIK Karlskoga och segertåget rullar vidare hem till Småland. Slutresultatet skrivs till 3-4.

BIK kommer ut starkt som vanligt i Nobelhallen. De har mycket puck men vi försvarar oss bra och de har svårt att komma till några riktigt bra lägen. Istället är det vi som gör kvällens första mål genom Allan McShane. BIK fortsätter att trumma på och tillslut kommer också 1-1-målet.

Period siffror 1-1

Andra perioden är det vi som börjar bäst och skapar flera bra lägen. Men efter ungefär halva perioden drar vi på oss tre snabba utvisningar. Men vårt boxplay är riktigt bra idag och BIK lyckas inte få in någon puck. Istället är det Sebastian Åkesson som gör periodens enda mål.

Period siffror 0-1

Tredje perioden blir en spännande historia. BIK har mycket puck och skapar en hel del lägen. Vi lyckas freda målet i lite mer än 13 minuter men tillslut kommer 2-2-pucken. Men vi svarar genom två snabba mål från Tobias Fladebys klubba. Med två minuter kvar av matchen tar BIK ut målvakten och skapar ett väldigt tryck mot vårt mål. De lyckas göra 3-4 men närmare än så kommer de inte. Mycket tack vare en jätteräddning av Calle Hjälm i slutsekunderna.

Slutresultat 3-4

Målskyttar Karlskoga: Johan Larsson, David Lilja 2

Målskyttar Tingsryd: Allan McShane, Sebastian Åkesson, Tobias Fladeby 2

Boka in Fredagshockey och Halsdukstifo i Nelson Garden Arena till helgen. Då är det dags för omgång 9 av Hockeyallsvenskan och vi går för fjärde raka segern! Boka dina biljetter och ta med din TAIF-halsduk så skapar vi tillsammans en härlig inramning!