Daniel Norbe och Patrik Nilsson förlänger med TAIF

23 februari 2016 16:43

Två spelare i dagens trupp har redan förlängt sina kontrakt med TAIF och båda över två ytterligare säsonger. Det handlar om Patrik Nilsson och Daniel Norbe som båda stått för en fantastisk utveckling under säsongen.


– Jag och TAIF var överens nästa direkt då jag vill stanna och de ville ha kvar mig. Jag trivs här, jag känner folket runt laget och känner mig trygg på ett ställde där jag dessutom får förtroende. Här vill jag bli ännu bättre, säger Patrik Nilsson.

Han har på 49 matcher stått för 13 poäng (4 mål och 9 assist) och står på +/- 7, och detta efter en säsong där han till en början fick ta rollen som 13:e forward. Men när han har fått chansen har han tagit den och spelar nu betydligt mer frekvent.

– Jag tyckte att det gick lite trögt för mig i början och då accepterar man lite mindre speltid, men sedan har det gått bättre och bättre och jag tycker att jag har tagit chanserna när jag har fått dem. Jag vill verkligen hylla vår fystränare då jag känner att min fart har ökat markant i år, så jag känner verkligen att jag har utvecklats.

Och att utvecklas, det är vad Patrik hoppas att göra i Tingsryd de kommande två åren han har skrivit på för.

– Det är ett otroligt stort fokus på hockeyn här, även om du går till affären och handlar. Så här blir det mycket hockey och gillar du det, som alla killarna i laget gör, då har du alla möjligheter att bli en bättre hockeyspelare här.

En annan spelare, vars utveckling och stabila spel kanske har kommit som en än större överraskning, är Daniel Norbe. Han plockades in till laget, i alla fall på pappret, som ett åttondeback men har under säsongen krigat sig till en fast plats i truppen.

– Ja, man ljuger väl inte om vi säger att jag började som en åttondeback och jag visste väl inte heller riktigt var jag stod då detta är min första riktiga seniorsäsong. Men jag har kört på stenhårt redan från början och har försökt visa att jag vill spela och efterhand har jag fått mer och mer förtroende, säger Daniel.

– Sedan har det så klart hjälpt mig som många andra att det har gått så bra för laget också, men allt som allt har det varit väldigt roligt att känna att jag har kommit så långt i mitt spel här.

Även för honom var diskussionerna med TAIF relativt korta och man kom snabbt överens om en förlängning, även här på två år.

– De frågade hur jag såg på att stanna här, och eftersom jag vill vara kvar löste det sig ganska snabbt. Sedan tyckte vi både att det kändes bra med två år, så det känns skönt att ha detta gjort nu så jag helt kan fokusera på de kvarvarande matcherna.

Daniel har växt fram till en defensiv klippa och har gjort 3 poäng (3 assist) med +/- 10 under de 48 matcher han har varit med. Även om det är defensiven först för honom skulle han gärna vilja ändra på den där nollan i målprotokollet.

– Jag kan inte förneka på att jag är sugen på att sätta det där första målet och jag har definitivt haft tillräckligt med chanser för att ha fått in den där pucken nu. Men jag är ju inte med för att producera en massa poäng så det är inget jag behöver tänka på. Vi får hoppas att jag har sparat det första målet till någon av de kvarvarande matcherna istället.