Förlust mot HV71
Publicerad: 2021-09-15
Ikväll tog vi emot HV71 i den näst sista träningsmatchen och slutresultat skrivs till 1-7. Ny match väntar redan imorgon när den sista försäsongsmatchen spelas mot Troja-Ljungby borta.

Vi börjar matchen bra och lyckas få lite snurr i HV-zonen, utan att lyckas skapa några jättelägen. Istället är det HV som lyckas göra 0-1 efter lite slarv av oss i egen zon. Trots det fortsätter vi att jobba på och skapar en del lägen. Men HV är effektiva och kan istället göra 0-2. I slutet av perioden får vi ett PP och är nära att reducera men HV kan gå till periodvila med en 0-2 ledning

Period siffror 0-2

Andra perioden är en spelmässigt jämn period. Vi lyckas skapa en del chanser utan att få in pucken. Istället är det ett mycket effektivt HV som utnyttjar våra misstag och kan göra tre mål.

Period siffror 0-3

I tredje perioden känns matchen avgjord och HV kontrollerar händelserna ända tills de dra på sig utvisningar. I periodens tredje PP kan Alexander Lindelöf reducera till 1-5 med ett skott från blålinjen. Närmare än så kommer vi inte för i de två nästkommande bytena kan HV göra både 1-6 och 1-7.

Slutresultat 1-7

Imorgon torsdag 16/9 kl. 19:00 möter vi Troja-Ljungby borta i den sista träningsmatchen inför seriestarten. Matchen sänds på Sportbladet - klicka här för att komma till tv-sändningen.