Seger mot Västervik
Publicerad: 2021-02-17
En efterlängtad seger mot Västervik i afton och tre viktiga poäng in på kontot efter slutresultatet 0-2.

Första perioden

Det bjöds på en händelserik förstaperiod trots att den slutade mållös. Det saknades definitivt inte chanser utan de fanns åt båda håll. Strax efter periodens powerbreak fick Tingsryd en möjlighet i powerplay men det var ett hårt jobbande Västervik i boxen som fick ut pucken ur zon ett flertal gånger. Hårt tryck, uppoffrande och fint målvaktsspel summerade de första 20 minuterna.

Andra perioden

Drygt 1,5 minut in i den andra perioden var det nära ett ledningsmål för Tingsryd och Martin Janolhs. En situation som skulle videogranskas innan man faställde att pucken tog i stolpen och ut. Men det dröjde inte länge tills dess att pucken gick in och det var Tingsryd som tog ledningen till 0-1 genom Anton Svensson, efter att Elias Gunnarsson skickade in pucken mot mål och Jacob Lundegård lämnade retur. Minuten senare var det dags igen att utöka ledningen för Tingsryd när Rasmus Bengtsson hittade målet och sköt in 0-2 efter ett snyggt spel mellan Bengtsson och Elvenes. Tingsrydsmålvakten Andreas Ljunggren fortsatte att briljera i kassen samtidigt som man visade upp ett starkt försvar.

Tredje perioden

En tredje- och sista period som bestod av en hel del utvisningar från båda håll. Västervik fick bland annat möjlighet i numerärt överläge i både spel fem mot fyra samt fem mot tre, men Tingsryd kunde städa av även detta. Drygt fem minuter kvar av matchen valde Västervik att plocka målvakten och återigen försöka i spel fem mot fyra. Otroligt många chanser för hemmalaget och två puckar som tog i målramen, men man lyckades inte få in pucken eller göra hål på Ljunggren i mål.

Tre poäng in på kontot efter kvällens seger mot Västervik och slutresultatet 0-2.