Seger mot Södertälje!
Publicerad: 2022-01-19
En otroligt skön och viktig seger i Scaniarinken ikväll! Vi startar veckans roadtrip med tre poäng efter en 4-2-seger borta mot Södertälje SK.

Södertälje startar matchen bra. Vi lyckas inte få stopp på dom i mittzon och på grund av detta så skapar de flera långa anfall på oss. Efter sex minuter resulterar detta i att hemmalaget tar ledningen i matchen. Efter deras mål lyckas vi lyfta spelet och tar över mer och mer, med mindre än 1 minut kvar av perioden kan Tobias Fladeby göra 1-1 från sin favoritposition i PP.

I andra perioden kommer vi ut starkt. Vi lyckas gång på gång trycka ner Södertälje i deras zon och med drygt fem minuter spelat kan vi ta ledningen genom Jakob Heljemo. Vi fortsätter att vara det bättre laget och innan vi går till pausvila utökar Leon Lerebäck vår ledning till 1-3.

I sista perioden har hemmalaget mycket puck och ligger på för att komma ikapp. Efter ca halva perioden får de utdelning och kan reducera till 2-3. Men det skall visa sig att det är vår kväll i kväll. Vi försvarar oss bra, håller Södertälje på utsidan och de skott som vi inte lyckas blocka bort kan Rosengren ta hand om i målet.

Med ca sex minuter kvar av matchen kan Sebastian Åkesson fastställa resultatet till 2-4.

Målskyttar Södertälje: Gustav Willman Borvik, Villiam Haag

Målskyttar Tingsryd: Tobias Fladeby, Jakob Heljemo, Leon Lerebäck, Sebastian Åkesson

Nästa match spelas nu på fredag 21/1 mot Västerås i ABB Arena Nord med nedsläpp 19:00.