Förlust mot Vita Hästen
Publicerad: 2021-11-26
Länge stod det 0-0 och det var inte förrän i den sista perioden som matchens alla mål skulle komma. Ikväll var det Vita Hästen som knep tre poäng efter slutresultatet 4-2.

Innan matchen pratade vi om att kvällens motstånd är ett mycket defensivt skickligt lag som är duktiga på att vända spelet och effektiva när de får chanser. Det skulle visa sig stämma till punkt och pricka. Första perioden har vi mycket puck men vi slarvar och har svårt att komma till några chanser. Hemmalaget försvarar sig bra och är duktiga på att blocka bort våra skott.

Period siffror 0-0

Andra perioden tar vid där den första slutade- hemmalaget försvara sig bra och vi har svårt att komma till. Efter halva perioden får vi periodens andra PP, där vi skapar en hel del riktigt bra lägen bland annat har Tobias Fladeby två stolpträffar. Resten av perioden spelar vi bra och skapar flera bra lägen utan att få utdelning.

Tredje perioden hinner inte bli minuten gammal innan hemmalaget gör kvällens första mål. Vi lyckas svara relativt fort genom mål av Sebastian Åkesson. Men precis som vi pratade om innan matchen är hemmalaget ruggit effektiva när de får chanser och lyckas kontra in både 2-1 och 3-1. Med 3 minuter kvar av matchen tar vi ut målvakten och Tobias Fladeby lyckas göra 3-2. Men närmare än så kommer vi inte och istället kan hemmalaget göra 4-2 i öppen kasse.

Slutresultat 4-2

Målskyttar Vita Hästen: Victor Björkung, Alexander Ljungkrantz, Corey Mackin, Marcus Eriksson

Målskyttar Tingsryd: Sebastian Åkesson, Tobias Fladeby

Nu på söndag tar vi emot Södertälje SK i Nelson Garden Arena med start 18:00. Under kvällen kommer vi tillsammans med matchvärden Tingsryds Kommun att fronta Wasaskolan och lyfta hockeygymnasiet med spelare från NIU och LIU. Läs mer här!