Hannes Johansson förlänger med TAIF

29 mars 2016 17:30

Trots att Hannes Johansson redan hade kontrakt över nästa säsong har han nu valt att förlänga det med ytterligare ett år, vilket innebär at han kommer spela i den grönvita tröjan i åtminstone två säsonger till.


– Jag pratade med Tomas (Bergstrand) innan säsongen tog slut och då la han fram ett förslag som kändes bra. Det gick rätt snabbt att fixa det och det känns helt rätt att förlänga redan nu. Det är skönt att veta vad man ska göra, då slipper man fundera på det. Jag har ingen anledning att flytta till någon annan allsvensk klubb, ska jag lämna får det vara för en klubb högre upp men det kan vänta.

Hannes har haft en fantastisk utveckling under säsongen som gått och var en av spelarna som presterade som allra bäst när det gällde som allra mest i slutet på säsongen.
– Det var en jädrigt rolig säsong, jag är nöjd med den! Det kändes nästan som att det gick bättre och bättre för varje match. Jag har tränat hårt varje träning och gjort allt jag kunnat samtidigt som jag har fått mycket förtroende, det växer man av. Sen på slutet fick jag spela med Denny (Kearney) och Jonathan Johnson, det hjälpte mig också.

Den gångna säsongen som får beskrivas som en succé är nyss avslutad men Hannes tror att även nästa säsong kan bli lika rolig för alla Taifare.
– Jag tror att det kan bli lika bra som förra, jag hoppas att det blir det i alla fal. Det är fortfarande bra spelare kvar i laget och vi har redan fått in en ny bra back i Oskar Carlsson. Det borde bli lättare att locka till sig spelare när vi gjorde det så bra den gångna säsongen.

Hannes vet precis vad han ska göra under sommaren för att ta ännu ett steg till nästa säsong.
– Det är klart att man kan alltid utveckla allting men framförallt behöver jag bli lite starkare känner jag så det ska jag jobba med under sommaren. Nu är det lite vila i någon vecka till innan försäsongsträningen drar igång. Det är skönt att tänka på lite annat och att hinna umgås mer med polarna.