Välkommen Peter!

16 april 2021 13:35

Under gårdagen tackade vi av Mikael "Sampan" Sandberg för hans arbete som målvaktstränare i klubben. Nu står det klart att Peter Josephson tar över rollen, som närmast kommer från Frisk Asker i Norska Fjordkraftligan.


Magnus Bogren, huvudtränare och sportchef:

-Jag är väldigt glad att vi kunnat kontraktera Peter som ny målvaktstränare i klubben. När Sampan valde att lämna oss, vilket såklart är tråkigt, så har han och jag tillsammans jobbat med att hitta en ersättare. Peter och Sampan har tidigare jobbat tillsammans på olika camper och känner varandra väl, säger tränare och sportchef Magnus Bogren och fortsätter;

-Peter var vårt första val och jag är mycket nöjd över att vi har hittat en bra lösning. Peter kommer att arbeta med A-laget både som tränare och videocoach. Peter kommer även vara ansvarig som tränare för HG/junior samt målvaktsträning för våra ungdomsmålvakter.

Niclas Henriksson, VD:

-Det infinner sig alltid ett visst vemod när omtyckta kollegor, som Sampan, slutar i verksamheten, men det är förståeligt att även ledare siktar uppåt i seriesystemet och det är ett bra betyg till vår verksamhet att vi samtidigt kan vara en språngbräda för fler än spelare, säger VD Niclas Henriksson och fortsätter;

-Det känns riktigt bra att vi lyckats knyta Peter till oss. Vi hälsar Peter varmt välkommen till TAIF och vår resa framåt. Rekryteringen av Peter kommer innebära att vi investerar ännu mer tid på våra målvakter i hela föreningen då han också kommer att vara delaktig på alla nivåer från A-lag ner till våra U-lag. Detta ligger helt i linje med vår strategi att sprida den kompetens vi tar in för A-laget ut i hela verksamheten.

Vem är Peter Josephson?

-Peter Josephson heter jag, 39 år och kommer från Vänersborg ursprunligen där jag spelade hockey fram till juniortiden och därefter svirade om som målvaktränare. Sedan jobbade jag i Vänersborg x-antal år innan jag hamnade i Mariestad BoIS där jag arbetade under fyra säsonger. De sex senaste säsongerna har jag varit aktiv i Frisk Asker i Norska Fjordkraftligan, säger Peter Josephson och fortsätter;

-I Frisk Asker har jag jobbat med hela föreningen från U12 upp till A-laget. Det är en klubb som tagit små steg hela tiden under varje år jag varit där till att bli en toppklubb i Norge. Vi kryddade det med att vinna MM-guld 19/20 och så blev vi seriemästare i vintras även om det blev en avkortad säsong.

Vad fick dig att ta beslutet att komma till TAIF?

-Dels så känner jag att det är dags att ta sig hem till Sverige innan man börjar prata Norska på heltid. Nej, skämt åsido - jag är sugen på att komma till Sverige där hockeyn är betydligt större än här i Norge. Jag har följt Tingsryd på distans de senaste åren i och med att jag är god vän med Mikael Sandberg som jag jobbar mycket med på somrarna. Tingsryd känns som ett riktigt spännande val, säger Peter Josephson

Hur kommer din roll att se ut i klubben?

-Jag kommer att arbeta med A-laget som tränare, videocoach och allt vad rollen innebär. Sedan kommer jag att jobba med målvakterna på HG/junior samtidigt som målsättningen är att även få till ungdomsmålvaktsträning för U16 och yngre, säger Peter Josephson.

Beskriv dig själv som målvaktstränare?

-Jag jobbar mycket med personen där jag tycker att relationen är det viktigaste så att man trivs med varandra, det är då man får bäst resultat. Jag försöker alltid se hur målvakten vill spela och försöka bygga därifrån, så jag är ingen tränare som står med pekpinnen utan man jobbar tillsammans och försöker hitta en gemensam väg att gå där vi kan utveckla varandra, säger Peter Josephson.

När ansluter du till Tingsryd?

-Jag börjar fullt ut i TAIF från 1 augusti men kommer att ansluta lite tidigare. Jag kommer att göra allt för att allt ska bli så bra som möjligt och jag är grymt taggad på att få komma till TAIF och Nelson Garden Arena, säger Peter Josephson.

Varmt välkommen till TAIF, Peter Josephson!