Strafförlust mot Kristianstad
Publicerad: 2021-02-26
Ikväll tog vi emot seriekollegan Kristianstad där matchen skulle gå hela vägen till straffar. Det var gästerna som till slut knep extrapoängen efter slutresultatet 2-3.

Det blev en riktig drömstart för Tingsryd när man gjorde matchens första mål efter bara en minut och tog därmed en 1-0-ledning. Detta efter att Anton Svensson serverade en tjusig passning fram till Jonatan Harju som kunde avsluta i mål.

Kvitteringspucken var nära för Kristianstad när gästerna fick möjlighet i powerplay, och efter att man precis blivit fulltaliga gick pucken i mål. Men det skulle videogranskas och ställningen efter första perioden var fortsatt 1-0 efter att man dömt bort gästernas mål.

Mittenakten var fortsatt jämn och slutade mållös. Tingsryd skulle få sin första möjlighet i powerplay. Man hade oerhört bra tryck och en hel del chanser men pucken ville inte hitta nät. Det visade sig bli några utvisningar åt båda håll och Kristianstad skulle få inleda sista perioden i fortsatt powerplayspel.

Kristianstad fick utdelning direkt i tredjeperioden i det numerära överläget som man tog med sig från mittenakten. Detta efter att gästernas Rikard Olsén skickade iväg ett lite enklare skott som letade sig in till höger om Ljunggren i mål. Det dröjde inte många minuter innan Jonatan Harju skulle bli tvåmålsskytt i matchen. Rasmus Bengtsson hittade en lucka fram till Harju i mitten som kunde återta ledningen till 2-1.

Det såg ut till att bli seger för Tingsryd men med bara 45 sekunder kvar av ordinarietid valde gästerna att plocka målvakten för spel sex mot fem. Då såg Johan Lundgren till att kvittera och matchen skulle gå hela vägen till straffar.

Det var gästande Kristianstad som lyckades spika igen matchen och knep extrapoängen efter resultatet 2-3.

Målskyttar Tingsryd: Jonatan Harju 2

Målskyttar Kristianstad: Rikard Olsén, Johan Lundgren