Larry Pilut skriver nytt 2-årskontrakt med TAIF

22 april 2021 15:40

Det står nu klart att Larry Pilut stannar i Tingsryds AIF och går därmed in på sin 29:e säsong med klubben. Larry kommer att fortsätta som assisterande tränare till A-laget, men kommer även att ha en nyinrättad roll som Development coach.


Nu står det klart att legenden Larry Pilut är klar för två nya år i Tingsryds AIF. Larry kom till Tingsryd år 1992 och spelade i klubben till år 2007. Året efter var han tillbaka som assisterande tränare i A-laget och har sedan 2008 haft en rad ledaruppdrag i klubben. Han går nu in på sitt 29:e och 30:e år i TAIF.

Larry kommer att fortsätta som assisterande tränare till vårt representationslag, men kommer även att ha en nyinrättad roll som Development coach.

-Jag och Magnus har jobbat bra tillsammans under dessa två år och det känns som att vi har satt TAIF på kartan igen. Jag tycker att vi har skapat en uppåtgående trend både spelmässigt och tabellmässigt där vi klättrat mer och mer för varje år. Det ska bli riktigt kul att fortsätta på den inslagna vägen att etablera oss som ett playoff-lag, säger Larry Pilut.

-Den nyinrättade rollen som Development coach/spelarutvecklare innebär att vara ansvarig för scouting, coaching och utveckling av TAIF-spelare som är aktuella för vårt representationslag i framtiden, säger Larry Pilut.

Larry går nu in på sin 29:e säsong med klubben och har under åren över 1000 matcher med a-laget i bagaget.

-Jag brinner verkligen för TAIF och gillar de utmaningar som jobbet innebär. Det jag gillar mest är att vi jobbar med spelare som behöver utvecklas lite mer och det finns kanonmöjligheter här i Tingsryd. Nu ser jag fram emot nästa säsong med förhoppningen om att kunna återgå till mer normala tider. Rent organisationsmässigt känns det som att vi är på väg till något riktigt bra, så det känns spännande att se vad vi kan åstadkomma nästa säsong, säger Larry Pilut.

-Det händer mycket i Tingsryds AIF. Vi är stolta över att Larry fortsätter i vår verksamhet och ser med spänning fram emot den nya roll som vi nu adderar till hans tjänst som Development coach, eller som vi säger i Småland: Spelarutvecklare. Vi har stora förväntningar från många håll om att vi ska slussa fram spelare till vårt A-lag genom vår juniorverksamhet. Därför så kommer vi redan inför kommande säsong att lägga ett ännu större fokus på att skapa de förutsättningar som krävs för att vi också på sikt ska kunna leva upp till dessa förväntningar. Vi önskar Larry stort lycka till i båda sina roller, säger VD Niclas Henriksson.