Nyförvärv i Romfors - Åkesson förlänger

22 april 2017 13:26

Ett nyförvärv och en förlängning, nyheter kring kommande säsongs trupp fortsätter att trilla in. Denna gången rör det HV71:s poängkung i J20, William Romfors, och vår alldeles egen Adam Åkesson.


Adam Åkesson har varit i Tingsryd i två år sedan han anlängde från Karlskoga och kommer nu blir kvar i minst två säsonger till då han skrivit på en förlänging med TAIF över precis så många säsonger. Tingsrydssonen har varit ett stabilt insag i lagets defensiv och kommer alltså så förbli.

– Det känns väldigt bra att ha honom kvar. En stabil och bra allvensk back och en Tingsrydskille ovanpå det. Det är bra att vi värar om spelare med TAIF som moderklubb och skönt att vi kan knyta upp honom så vi får kontinuitet i truppen. En bra spelare på sin position är tufft att ersätta år efter år, säger tränaren Magnus Sundquist.

– Sen tror jag att han liksom resten av laget strävar efter en bättre säsong kommande år. Adam är som sagt en stabil spelare och jag tror att han blir ännu bättre i år. Jag ser på honom att han och många med honom är revanchsugna från åren.

Nästa tillskott i truppen är ett nytt ansikte i William Romfors. En 19 år gammal center uppfostrad i HV71:s juniorled och som denna säsongen blev poängbäst i laget med 56 poäng (21+35) på 50 matcher.

– En duktig center som nu ska göra sin första hela seniorsäsong och vi är glada att det blir i TAIF. Det är en lovande ung kille som gjort det bra i J20, en klok spelare som läser spelet väldigt bra, säger klubbchefen Tomas Bergstrand.

Williams kontrakt är skrivet över ett år.