Publicerad: 2020-01-21
Vi tar lägeskoll på våra juniorer. Här kommer en veckosummering från veckan som gått!

J18 Utveckling

J18 Utveckling hade den gångna veckan en match på programmet när man mötte Diö/Alvesta på hemmaplan i Nelson Garden Arena.

Hemmalaget tog ledningen efter 6 ½ minut genom Viktor Berglund – men bara kort därefter kom kvitteringen från Diö/Alvesta. Inga fler mål föll i första perioden, men till mittenakten så drog dom grönvita ifrån och skaffade sig en 3-1 ledning inför sista tjugo där Albin Eriksson och William Rasmussen stod för målen.

I inledningen av tredje så satte Felix Heinwall spiken i kistan när han satte 4-1 och även fem-ettan kom också där William Rasmussen stod för sitt andra mål för dagen. I och med denna seger så är man fortsatt på en fjärdeplats två poäng bakom HA74 som ligger på tredjeplatsen. Topp två i denna serie är KRIF på 34 poäng samt Nybro på 29 poäng.

Härnäst väntar Nybro på bortaplan torsdag den 23 januari.

J18

J18 hade endast Mariestad på programmet i förra veckan – en match som svängde rejält och blev otroligt tight. Dom grönvita gick upp till en 3-0 ledning där Ville Rosén, Libor Nemec och Amadeus Liljegren-Rungegård stått för målen denna torsdag kväll.

En ledning man hade med bara tjugo minuter kvar av matchen, men någonting hände i den tredje perioden. Fyra minuter in så kom reducering från hemmalaget – bara fyra minuter efter där så kom ytterligare en reducering. Och bara 13 sekunder efter 2-3 reduceringen skulle också kvitteringen komma – efter det så tog TAIF time-out för att samla laget.

Det föll inga fler mål under den tredje perioden – men Mariestad fullbordade vändningen i förlängningen där 4-3 kom med 39 sekunder kvar.

J18 har två matcher mindre spelade än ettan Rögle och har fyra poäng upp till dom, men det skiljer endast en poäng ner till Troja som ligger på en negativ kvalplats. Otrolig tight serie där alla har verkligen slagit alla, så det blir verkligen en kamp ända in i mål.

Härnäst väntar Karlskrona hemma på torsdag den 23 januari, nedsläpp 19.15.

J20

För J20 var det en otrolig tuff uppgift som väntade – nämligen serietrean Halmstad. Ett Halmstad som var det lag som tog hem förkvalserien ifjol där Troja och Tingsryd var inblandade. Och det har vart tuffa bataljer lagen emellan och det skulle visa sig även denna gång.

Hela fyra mål föll i den första perioden där det stod lika, 2-2 efter första tjugo minuterna. Oliver Nilsson stod för Tingsryds båda mål. Noah Liljegren-Blomqvist såg till att J20 hade ledningen inför sista tjugo och Hugo Carlén utökade till 4-2 med bara fyra minuter kvar. En sen reducering från Halmstad gav lite nerv i slutet men J20 höll undan och tog tre tunga poäng på västkusten.

Denna segern ger nu J20 lite andrum då man nu har sex poäng ner till Mariestad som ligger på negativ kvalplats.