Simon Appelquist klar för TAIF!

29 maj 2020 09:15

Idag kan vi presentera ytterligare en pusselbit i lagbygget. Tingsryd har gjort klart med forwarden Simon Appelquist för säsongen 20/21.


-Vi har värvat Simon Appelquist från Brynäs. Simon är en ung lovande forward som har näsa för målet och har haft två riktigt bra säsonger i J20 SuperElit där hans målskytte verkligen sticker ut. Simon är även rightare vilket tillför vårt lag en extra dimension, säger tränare och sportchef Magnus Bogren.

Simon Appelquist

Du kommer direkt från juniorspel med Brynäs till allsvenskt spel med Tingsryd kommande säsong. Hur känns detta?

-Ja precis. Det är inte många som kanske kommer direkt från J20 och tar det där klivet in i Allsvenskan, så det ser jag som en stor möjlighet att få visa upp mig. Jag är väldigt tacksam över att Magnus gick i god för mig och att jag får den här chansen. Det känns bara positivt.

Beskriv dig själv på isen, vad är du för typ av spelare?

-Målskytt, det är där jag vill vara framme och producera. I slutändan är det målen som avgör matcherna så det är där jag vill vara med och bidra.

Beskriv dig själv utanför isen?

-Jag är en väldigt lugn person och sysselsätter mig mycket med musik på fritiden. Min far håller på med musik så jag hjälper till att producera musik åt honom. Perfekt att sysselsätta sig med i dessa tider också.

Vad har du för mål kommande säsong?

-Att få visa upp att jag kan hålla på en hög nivå och sedan vill jag att Tingsryd ska gå så långt så möjligt. Mina mål är att göra det riktigt bra från mig själv och gå så långt som möjligt med laget.

Läs mer om Appelquist karriär HÄR!

Vi hälsar Simon Appelquist varmt välkommen till Tingsryd!