Filip Cederqvist klar för TAIF!

5 juni 2020 08:00

Forwarden Filip Cederqvist har kritat på för kommande säsong 20/21 med TAIF.


-Filip är en ung lovande forward med 60 matcher i SHL på sitt konto. Vi tror att det kommer bli jättebra för Filips utveckling att spela med oss och att få en stor roll hos oss. Filip har trots sin unga ålder redan mycket erfarenhet i form av spel i SHL, Hockeyallsvenskan och på internationell nivå med ungdomslandslag. Filip är även draftad av Buffalo, säger tränare och sportchef Magnus Bogren.

Filip Cederqvist

Berätta lite om dig själv?

-Jag kommer ifrån Skara, en liten stad i Västergötland. Jag spelade hockey i Skara fram till 15-årsålder sedan flyttade jag till hockeygym i Västerås. Därefter flyttade jag till Växjö och började andra året på gymnasiet. Sedan har jag spelat i Växjö i 3 år och fick a-lagskontrakt förra året, så det blev två år i a-laget. Förra säsongen blev jag först utlånad till Almtuna och sedan avslutade jag i Karlskoga. Jag hade ett tufft år så nu ser jag verkligen fram emot att komma till Tingsryd och få börja om på nytt lite.

Du som har spelat både i SHL och i HockeyAllsvenskan, skulle du säga att det är stor skillnad?

-Nej det är ingen jättestor skillnad egentligen, det är lite mer spel i allsvenskan skulle jag säga och sen går det ganska snabbt i SHL och det blir lite mindre skill i spelet. Matcherna jag gjorde nu i allsvenskan har varit jätteroliga och att få jobba lite mer med pucken också.

Vad vill du leverera på isen?

-Jag är ganska allround i mitt spel, jag gillar det offensiva spelet mer än det defensiva. Sen skulle jag säga att jag är väldigt anpassningsbar, kan både spela powerplay och boxplay.

Beskriv dig själv som person?

-Jag är målmedveten, generös och omtänksam.

Känner du någon i laget sedan tidigare?

-Jag känner Jakob Heljemo från tiden i Växjö då vi spelade tillsammans. Det året spelade vi till och med i samma kedja mycket. Vem vet, kanske blir det så att vi spelar i samma kedja igen men i Tingsryd den här gången.

Läs mer om Cederqvist karriär HÄR!

Vi hälsar Filip Cederqvist varmt välkommen till Tingsryd!