Tingsrydsfostrade centern kommer hem
Publicerad: 2020-08-27
Tingsrydsfostrade centern David Gustafsson återvänder hem till Tingsryd för att hjälpa till och bidra med sitt spel. 20 åringen lämnade HV71 förra året för att åka till Winnipegs försäsongsläger med en förhoppning om att få spela några NHL-matcher. Det blev mer än så och nu tillhör han NHL-laget.

-Är väldigt glad över att David Gustafsson startar serien med oss. Han kommer vara en stor tillgång för oss, inte bara på isen utan även i omklädningsrummet som en ledare. David är en tvåvägscenter med bra spelsinne, tuff att möta och är användbar i alla spelformer, säger tränare och sportchef Magnus Bogren.

#26 David Gustafsson

Välkommen tillbaka till Tingsryd, David!

-Tack så mycket!

Berätta lite om dig själv?

-Jag är född och uppvuxen i Tingsryd. Det var här jag började spela hockey vilket är den stora anledningen till att jag vill komma tillbaka. Jag flyttade till Jönköping när jag var 15-16 och började hockeygymnasium där. Inför säsongen 19/20 flyttade jag till Winnipeg.

För drygt 1 år sedan gick en stor dröm i uppfyllelse?

-Ja, allt som hände var väldigt oväntat. Tanken var att jag skulle spela i HV71 under förra säsongen men en vecka innan flyget gick fick jag veta att jag skulle åka över och då var det bara att börja packa. Då visste jag bara att jag skulle vara med på ”förcampen” under en månad och sedan började det gå bra där.

Gustafsson fortsätter:

-Jag fick veta att jag kom med i laget genom att flera nummer började raderas ur vår gruppchatt, men mitt raderades aldrig, så jag tänkte att de har nog glömt att radera mitt. Jag gick till träningen dagen efter för att se om mitt namn stod där eller inte, vilket det gjorde.

Om du får sammanfatta tiden där borta såhär långt?

-Det är en svår liga att spela i men jag fick trots allt 22 matcher och en stor bedrift att kunna få vara med första året. Vanligtvis får man kanske några år i farmarligan först, men jag fick börja spela direkt vilket var häftigt. I december spelade jag JVM och när jag kom tillbaka spelade jag med farmarligan till säsongen lades ner. I slutet på juli var jag tillbaka igen under slutspelet och nu är jag hemma i Sverige efter att vi åkte ut mot Edmonton.

Beskriv dig själv som spelare?

-Jag är en allround center. Jag använder min storlek och min fysik i mitt spel väldigt mycket. Det är just fysiken och spelsinnet som är mina största styrkor. Jag jobbar på att bli mycket snabbare och få lite mer känsla i pucken. Förhoppningsvis kommer jag kunna utveckla det här och våga utmana mig själv lite mer.

Vanligtvis kanske man avslutar sin karriär i sin moderklubb, men nu får du komma hem, starta upp här på korttidskontrakt och fortfarande få chansen att åka tillbaka?

-Det känns riktigt bra att få vara hemma, spela lite och sedan få chansen att spela där borta igen. Det känns kul med lite småbreaks. Jag har sett fram emot det här ända sedan vi har märkt att det börjat bli klart. Just nu sitter man och längtar efter att få börja spela igen.

Hur kommer det sig att du väljer spel i TAIF och en liga som Hockeyallsvenskan?

-Först var tanken att jag skulle spela med HV71, just för att få spela i en så hög liga som möjligt. Men den möjligheten fanns inte och då var TAIF första valet.Jag känner några gubbar i laget och de flesta runt omkring eftersom jag är ifrån Tingsryd. Det är coolt att vara tillbaka på is i Nelson Garden Arena.

-Tingsryd är den klubb som har hjälpt mig att bli den spelare jag är, så just nu vill jag komma tillbaka och göra det jag kan för att bidra och hjälpa till, speciellt i dessa tider.

Kommentar från VD Niclas Henriksson:

-Vi är stolta över att David så starkt önskat komma till oss i höst. Davids mycket blygsamma krav har vi lyckats lösa genom extern finansiering, så det är inget som kommer att påverka vår mycket tufft satta budget. Vi vill rikta ett stort tack till dessa finansiärer.

Glöm inte att vår insamling "Tillsammans tar vi oss igenom Corona" fortfarande pågår. Vi är tacksamma för alla bidrag och allt stöd.

Gör som David – stötta TAIF på det sätt Du kan!

Tillsammans tar vi oss igenom Corona

Märkt "Corona"

Swishnr: 123 65 36 288

Bankgironr: 142-0264

Hanna Nilsson