Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Tingsryd
TAIF

Tre nya poäng efter 2–1 mot Tingsryd

25 februari 2022 22:43
MATCHRAPPORT

MoDo Hockey kan räkna in 23:e hemmasegern i HockeyAllsvenskan efter 2–1 hemma mot Tingsryd på fredagskvällen. Poängkungen Riley Woods satte det matchavgörande målet i powerplay i tredje perioden.


MoDo fick en optimal start på matchen med mål redan efter 1.31. Det var backen Josef Ingman som klev fram och klippte till med ett skott som letade sig in bakom Daniel Rosengren i Tingsryds kasse.

Det blev dock inte starten på någon målkavalkad från hemmalaget, utan i slutänden kom detta att bli en tajt och målsnål tillställning.

– Vi gjorde det bra defensvit idag och det var också vad vi hade snackat mycket om innan. Vi tog hand om den biten men tog inte riktigt till vara på alla målchanser vi hade, sa huvudtränaren Mattias Karlin efteråt i Eftersnack i MoDo Channel Premium.

– Jag tycker att vi skjuter mycket i block och lite för sent. Sedan gör deras målvakt några fantastiska räddningar, så det är inte bara oss det hänger på heller. Men vi borde haft ett par mål till.

Tingsryd kvitterade MoDos ledning i spel i numerärt överläge i första perioden och sedan skulle det matchvinnande målet komma att dröja. Det var den interna poängligaledaren Riley Woods som klev fram och klippte till i powerplay i tredje perioden.

Det blev en aning spännande på slutet när Tingsryd fick spela powerplay och satsa på sex utespelare mot MoDos fyra, men hemmalaget städade undan och tog tre poäng. Det var särskilt spännande vid ett tillfälle när David Bernhardt rensade undan pucken bakom Henrik Tikkanen, men i övrigt skapade Tingsryd inga riktigt heta målchanser.

Just nämnde Tikkanen stod för övrigt för en gedigen insats längst bak, bakom ett MoDoförsvar som alltså också vad gediget i sig.

– Framför allt andra och tredje perioden var bra rent defensivt. Det var ett bra kvitto, säger Mattias Karlin.

Nu väntar en del spel på bortaplan innan grundseriens sista hemmamatch mot AIK den 9 mars, vilket även är en jubileumsmatch för att uppmärksamma MoDos 100-¨årsjubileum. Även damlaget har en 100-årsmatch kommande torsdag när Brynäs kommer på besök.

Mer om detta kan ni läsa på denna länk.

Närmasta matchen för herrlaget spelas borta mot Troja-Ljungby kommande onsdag.