Hemma
MODO
MODO
Borta
Tingsryd
TAIF

Ludvig Elvenes: "Vi ska gå ut och ta tag i det från början"

29 november 2019 10:30

Laget är påväg upp för att möta Modo på bortais med nedsläpp 19.00. Ludvig Elvenes är laddad och tänker ta tag i matchen från början. Läs intervjun nedan!


Hur är läget?

– Det är bara fint!

Fjärde raka segern efter matchen i tisdags mot Mora, hur är känslan i laget?

– Den är bra, det är alltid skönt att vinna matcher. Nu har vi vunnit fyra raka så det är klart att självförtroende är bra och det är något vi spinner vidare på.

Det blev en liten upphämtning från Moras sida i senaste matchen med några minuter kvar att spela, 4-3 stod det, hur resonerade ni kring det?

– Ja, det blev lite onödigt spännande. Tycker vi hade bra kontroll hela matchen och bjöd inte in dem, förutom i slutet lite onödigt. Överlag hade vi ändå matchen under kontroll men det är något vi får jobba på, att inte släppa in laget på det viset när vi leder.

Hur funkar det att spela tillsammans med dina kedjekamrater?

– Det känns bra tycker jag, alla tänker hockey bra. Vi lirar framför allt offensivt och vi kuggar i varandra bra.

Vad är det som gör att laget spelar så bra, att allt mer eller mindre klaffar från start till mål?

– Jag tycker vi följer vår gameplan och om vi ligger under med ett mål så vet vi att det inte är någon panik utan vi är ett så pass bra lag och kan vända det. Genom 60 minuter spelar vi vårt spel vilket gör att vi vinner matcher.

Hur ser du på din egen utveckling den här säsongen?

– Det går mycket bättre den här säsongen om man jämför med förra då det blev en väldigt konstig säsong för min del där självförtroendet inte var på topp. Nu tycker jag att man har fått leverera mer offensivt och får spela mycket.

Alla har någon typ av roll i laget, vilken är din?

– Jag ska vara en offensiv kraft, hitta avgörande pass och försöka göra mål förstås. Sedan vill man alltid jobba hårt över hela planen.

Ni möter Modo borta ikväll vilket är ett topplag i år, vad blir nycklarna inför matchen?

– Det blir en tuff match att åka upp och möta dem på bortaplan, men det gäller att vi är med från början och inte bjuder in dem i matchen. Vi ska gå ut och ta tag i det från början.

Du har själv spelat i Modo förra säsongen?

Ja precis, halva förra säsongen var jag i Modo innan jag kom till Tingsryd och spelade dem sista matcherna.

Är det någon spelare i Modo man bör se upp lite extra för?

– Framför allt deras första kedja. Förra året spelade jag med Patrik Karlkvist och Jonathan Johnson, det är väl dem två jag skulle se att man bör ha ett extra öga för. Två spelare som är väldigt bra offensivt så dem får jag hålla koll på.

Efter matchen imorgon vore det fint att kunna säga – Kaffe, kaka, femte raka?

– Haha ja exakt, det ska vi göra!

Vi önskar Ludvig Elvenes och resten av laget stort lycka till i matchen mot Modo!