Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Björklöven
IFB

Våra trotjänare är laddade inför match och hoppas på en stor publik

4 oktober 2019 12:28

Robin och Filip får svara på frågor om sig själv och varandra. Vem gör flest mål och vem står längst framför spegeln? Läs en längre intervju med båda spelarna och se klippet när trotjänarna ställs emot varandra.


Robin Olsson

Robin, 400 spelade matcher i TAIF mot Karlskoga sist. Beskriv känslan?

Just den matchen var väl som vilken som helst vad gäller rutiner och så. Det var väl lite mer innan och efter man tänkte på det. Sedan fick jag lite grattis från folk och visst 400 matcher är man ju stolt över.

Minns du första matchen i Tingsryds a-lag?

Ja det gör jag. Tror det var mot Kristianstad hemma i division 1. Jag fick vara med några matcher som junior och jag var sjukt nervös kom jag ihåg haha.

Ni har följt varandra sedan skoltiden du och Filip, har ni inte tröttnat på varandra än?

Nej absolut inte, snarare tvärtom. Tycker vi kompletterar varandra bättre och bättre för varje år. Innan bodde vi grannar och då blev det lite mycket ibland. Nu har Filip svikit och flyttat in till stan i Växjö så nu träffas vi lagom ofta. Man skulle kunna säga att det ligger på en helt perfekt nivå nu, haha.

Om du får beskriva Filip med tre ord, vilka skulle det vara?

Envis, underskattad och pålitlig.

Vad är det som har gjort att du trivts så bra i Tingsryd och velat vara kvar?

Har inte fått några andra erbjudande helt enkelt. Nej skämt å sido. Har varit lite på vift innan men det finns något i mig som säger att jag vill spela för Tingsryd och a-laget. Att försöka sätta hockeyintresset och denna lilla by på kartan i hockeysverige. Man har varit med genom åren när det går väldigt lätt och allt är roligt. Men även när vi åkt ur och när det är riktigt tungt. Jag är stolt och det är en ära att få spela i Tingsryd. Ett kall och en uppgift att föra något vidare till kommande spelare.

Match ikväll mot Björklöven, vad vet du om de?

De har startat bra, de har ett bra lag på pappret och bör ligga i toppen med de förutsättningarna de har. Däremot har vi historiskt gjort bra matcher och resultat mot Björklöven hemma. Så hoppas att vi kan komma ut ikväll och gå för tredje raka segern.

Din hälsning till fansen?

Ta er till hallen och slut upp. Vi har ett riktigt gott stäm i laget varje dag och det ser ut som alla fans och supportrar också har det. Att kunna göra detta tillsammans är viktigt och jag hoppas på en trevlig fredagskväll i NGA.


Filip Owesson

Filip, 400 matcher för dig igår mot Västervik, vilken milstolpe du nått?

Ja, det har gått fort och vi har haft riktigt kul på vägen.

Har du något minne som du vill lyfta fram lite extra?

Jag har starka minnen såklart, både positiva och negativa. Första minnet jag tänker på är väl när vi tog klivet upp i allsvenskan igen efter nystarten i föreningen, det var himla roligt. Sedan givetvis säsongen när vi gick till allsvenska finalen, det är något man bär med sig men där räckte det inte hela vägen. Dock var det väldigt kul som nykomling att få vara med och vända upp och ner på hockeysverige.

Om du får beskriva Robin Olsson med tre ord, vilka skulle det vara?

Trygg, lojal och omtänksam.

Vad betyder Tingsryd både som plats och klubb för dig?

Det betyder jättemycket då jag är född och uppvuxen här. TAIF har i princip funnits med hela livet sedan jag var liten och började spela själv. Jag har föreningen och klubben närmast hjärtat.

Hade du själv räkningen på antal matcher?

Lite grann, vi har väl varit ungefär vid lika många matcher. Sedan exakt vilken match det var visste jag inte men det fick vi reda på innan.

Det var några år sen du började spela hockey, men det är många år kvar?

Ja, det får vi verkligen hoppas. Det satsar jag definitivt på, känslan är ju att man vill spela så länge man kan hålla på.

Hur tror du matchbilden ser ut ikväll?

Björklöven kommer hit med ett bra självförtroende, ingen förlust såhär långt. Vi har också ett gott självförtroende efter att ha vänt två förlustmatcher till två raka segrar. Jag tror det är två lag som vill gå ut och ta tag i taktpinnen. Det blir spännande hur matchöppningen blir men jag tror det kommer bli högt tempo.

Din hälsning till fansen?

Vore jättekul om vi sluter upp tillsammans nu och vi har något riktigt bra på gång här hela föreningen. Fansen är så viktiga och det är alltid kul att spela inför mycket publik.