Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Tingsryd
TAIF

Inför: Tingsryd jagar tredje raka segern

28 november 2018 10:00

Martin Réway gör debut när Tingsryd jagar tredje raka segern i bortamötet mot Almtuna.


Förra veckan gjorde Tingsryd klart med slovakiske forwarden Martin Réway och han gör debut ikväll mot Almtuna.

– Ja, han spelar mot Almtuna. Vi räknar med att han går in i Daniel Öhrns kedja, säger tränaren Larry Pilut till smp.se.

Réway blir ett välkommet tillskott i ett skadedrabbat lag som dock börjat hitta formen på sistone. Taif har vunnit två raka matcher och har tre segrar på de fyra senaste kamperna.

Nu har man också lämnat över jumboplatsen i HockeyAllsvenskan till Vita Hästen och är bara tre pinnar efter Västervik ovanför negativa kvalstrecket.

– Vi har fått självförtroende och vi har nu bättre energi i laget. Nu ska vi fokusera på prestationen både som lag och individuellt, säger Pilut.

Almtuna har spelat fem raka matcher utan att ta någon trepoängare, men har två straffsegrar under det spannet. Överlag har det gått tungt för laget i november.

– Vi kan inte skylla på något. Vi har spelat lite naivt och trott att det ska lösa sig automatiskt utan att vi gör jobbet. Och det har det inte gjort. Vi jobbar med det varje dag för att rätta till det, men det har tagit tid. Förhoppningsvis får vi ordning på det och kan klättra i tabellen, säger Tony Mårtensson till hockeynews.se.

Noterat:

» Almtuna får tillbaka Alexander Bjurström från sjukdom och han går direkt in i laget medan Oscar Milto blir extraforward. Jesper Mångs och Jonathan Léman saknas alltjämt.

» Nyvärvade Martin Réway gör debut för Tingsryd. Måns Hermansson är tillbaka efter en missad match. Joonas Valkonen, Hannes Johansson och Filip Owesson är skadade, Filip Ahl är avstängd, Roni Rukajärvi utanför laget och Charlie Dodero har valt att bryta sitt avtal.

» Almtunas Tony Mårtensson svarade för två mål och två assist i förra matchen.

» Tingsryds Daniel Öhrn har gjort tre mål på de fyra senaste matcherna.