Norsk landslagsback klar för TAIF

17 april 2017 18:50

Tingsryd har gjort sitt första nyförvärv på backsidan, Adrian Saxrud Danielsen. En tuff back som kommer från sin genombrottssäsong, på väg att etablera sig som en norsk landslagsspelare.


Adrian Saxrud Danielsen har under säsongen spelat i norska Stjernen och är en stor, tuff back som i år har etablerat sig också som ett offensivt hot. Han har på 45 matcher producerat 31 poäng (7+24).

– Det är en rejäl back som spelar fysiskt, men som har sett en rejäl utveckling det senaste året och som ser spel i Hockeyallsvenskan som ett bra nästa steg att ta, säger klubbchefen Tomas Bergstrand.

– En spelare jag känner till då han varit i klubben jag kom från senast innan jag kom till Tingsryd, Stjernen. Det är en lovande back som trots att han är stor och tuff så är han bra med puck och har bra fart på skridskorna, säger tränaren Magnus Sundquist.

– Jag ser inte honom som en utpräglad defensiv eller offensiv back. Vi vill ha in mer fysik i laget och därför tar vi in honom, men han har också presterat i powerplay i år trots att han inte är en utpräglad pp-back, så vi är glada att han valt oss i konkurrens med andra allsvenska klubbar.

Kontraktet med Adrian är skrivet över ett år.