Intervju med säsongens kaptensuppsättning

7 september 2018 10:53


Inför den annalkande säsongen så har det nu blivit dags för Per och Larry att utse våra kaptener. Kapten blir Robin Olsson för sjätte säsongen i rad. Däremot blir det helt nya assisterande kaptener denna säsong. Vi samlade dessa stolta gossar för att på pränt få ner deras tankar kring den hedersamma uppgiften.

Robin Olsson #32 ”C”

Med 5 säsonger bakom dig med C på bröstet, hur självsäker var du inför vår nya huvudtränares kaptensval?

Jag var inte alls säker, vi (Per och Robin) har inte pratat så mycket kring kaptensbiten och vi har under försäsongen bytt kapten i de olika matcherna. Så det var inget självklart alls för min del att jag fortsatt skulle vara kapten.

Hur löd motiveringen från Per?

Motiveringen var ingen större utläggning utan Per kom till mig och berättade att ”du ska vara kapten under kommande säsong”.

Beskriv dina känslor kring att få vara kapten i din moderklubb för sjätte säsongen i rad!

Det är klart en stor ära. Det är en roll som jag tycker att jag kan axla ganska så väl både internt i gruppen men även utåt sett mot media och domare. Jag känner mig trygg i kaptensrollen och ser fram emot den kommande säsongens utmaningar.

Hur har du utvecklats i din kaptensroll? Vad skiljer dig nu mot ditt första år som kapten?

I det stora hela så skiljer det sig inte så jättemycket. Jag försöker bara att vara mig själv. Jag försöker att motivera genom mitt snack, kroppsspråk och min moral varje dag. Sen är det klart att man skaffat sig en hel del rutin genom åren kring vissa situationer och det gör ju att man känner sig mer trygg. Jag har ju varit kapten även under ungdomsåren och jag känner mig väldigt trygg i den rollen. Det är liksom inget jag direkt går och tänker på att jag ska vara si eller så som kapten utan jag är mig själv.

Vilka ledaregenskaper karaktäriserar dig?

Lugn och trygg, ser alltid till gruppens bästa och jag är inte rädd för att ställa krav på både mig själv och andra.

Daniel Öhrn #63 ”A”

Ny assisterande kapten för denna säsongen, andra säsongen i Tingsryds AIF. Har du några tidigare erfarenheter av en kaptensroll?

Jag har haft flera kaptensroller när jag var yngre och i min förra klubb i Norge så var jag assisterande kapten under sista halvan av säsongen då ordinarie assisterande kapten skadade sig efter jul. Så absolut, jag har ganska stor erfarenhet av en kaptensroll.

Du har vunnit många supporterhjärtan under din första säsong, inte minst genom ditt ledningsmål mot MODO i den sista och helt avgörande matchen. Hur känns det att få den stora äran att bära ett ”A” på Tingsrydsdressen?

Det känns såklart jätteroligt att få ett sådant förtroende. Det visar ju på att man har uträttat något bra under tiden jag varit här. Det är ett oerhört hedersamt uppdrag att få hjälpa Robin att leda laget. Det ska bli jätteroligt och intressant men samtidigt ska jag inte ändra på något särskilt i mitt eget agerande. Jag tycker att jag redan är en ledare i en grupp som består av många ledare. Vi är ett stort gäng som ska dra lasset tillsammans.

Berätta om när du fick beskedet angående din nya roll.

Coachen (Per) frågade om jag var redo för uppgiften att vara en ledare i år och jag kände direkt att jag ville det. Det är jätteroligt att få en sådan möjlighet.

Vad kommer du tillföra som ledare till gruppen?

Framförallt kommer jag att bidra ute på isen genom att jobba hårt. Sen är det ju såsom Robin säger att vi kaptener måste gå i bräschen i allt såsom i förberedelser inför matcher och att driva på rejält på träningar och se till att alla går all in i varje moment.

Rasmus Bengtsson #13 ”A”

Ny för i år och går direkt in som assisterande kapten. Hur känner du inför den uppgiften?

Det känns väldigt roligt att tränarna och laget ser mig som en ledare. Det är en uppgift som gör att mitt självförtroende växer.

Hur ser din erfarenhet ut gällande ledarroller?

Jag har ingen erfarenhet på seniornivå men på juniornivå har jag både i klubb- och landslag axlat kaptens- och assisterande kaptensroller.

Blev du rent av förvånad över utmärkelsen?

Ja men det är klart att man blev förvånad som helt ny i klubben och direkt får en sådan stor roll. Men jag antar att tränarna har sett att jag tar mycket plats eftersom jag gillar att synas och höras och alltid ger max på träningar och i matcher.

Hur har dina ledaregenskaper utmärkt sig mer specifikt nu under din första tid i föreningen?

Nä men jag tycker om att prata och vara glad och sammansvetsa gruppen. Sen på isen så försöker jag alltid att vara tydlig både i snack och i mitt agerande.

Ni har snart spelat klart försäsongen och det har ju till större delen sett bra ut både spel och resultatmässigt. Hur ser du på er försäsong och vad kan vi ha för förväntningar på seriespelet?

Försäsong är alltid försäsong, sen är det klart roligare när man vinner. Sen om man ser till prestationerna så tycker jag att vi hela tiden har tagit steg framåt och det är ju positivt. Men sett till mina erfarenheter av Hockeyallsvenskan så är den alltid oerhört jämn. Så det kommer att vara oerhört tight varje match och det gäller för oss att alltid vara på tårna för att lyckas bra.

Men motståndarna ska se upp för TAIF?

Det ska dom definitivt!

Mark MacMillan #16 ”A”

Precis som Rasmus Bengtsson så är du ny för denna säsongen och får direkt en roll som assisterande kaptensroll, var du beredd på att få en sådan förfrågan?

Nej inte direkt, men det är givetvis väldigt smickrande och jag ser verkligen fram emot att med stolthet bära ett ”A” på bröstet under den kommande säsongen. Jag ska verkligen göra allt som står i min makt för att hjälpa till med att leda laget.

Vad kännetecknar dig som ledare?

Jag har varit kapten i flera omgångar under de senaste åren. Jag föregår med ett gott exempel, jag kommer hit varje dag och jobbar stenhårt oavsett om det är träning, match eller taktikgenomgång. Sen är det en lite mer speciell uppgift att vara en ledare i ett lag där det svenska språket används för det mesta, så jag kommer inte vara en verbal ledare i samma utsträckning som de andra ledarna i laget. Så jag kommer helt enkelt att leda genom mitt agerande och vara ett gott exempel.

Hur ser du på gruppen av spelare?

Det är verkligen en fantastisk grupp av spelare. Alla kommer väldigt bra överens och alla har verkligen jobbat för att få mig att känna mig välkommen. Så jag trivs väldigt bra med gruppen. Det är en väldigt stor skillnad mot vad jag är van vid sen tidigare ur ett positivt hänseende. Sen har vi presterat väldigt bra överlag under försäsongen. Vi ställer ett väldigt skickligt lag på isen och vi ser allesammans väldigt mycket fram emot att säsongen ska starta snart.

Du avslutar ditt svar med att ni ser väldigt mycket fram emot den kommande säsongen, vad kan vi förvänta oss av er denna säsongen?

Det är såklart svårt att svara på, försäsongsmatcher är aldrig samma sak som en riktigt poängmatch. Men vad man kan utläsa från vad vi presterar på isen så tycker jag att det börjar se ganska bra ut. Självklart är vi inte fulländande ännu och vi jobbar fortfarande på detaljer som vi inte är nöjda med. Sen har jag ju personligen inga erfarenheter från denna ligan eller motståndarna men jag tycker att vi ska ha rätt så höga förväntningar på oss. Vi ser bra ut!