Seger mot Södertälje
Publicerad: 2021-02-03
Under onsdagskvällen gästade Södertälje Nelson Garden Arena och det var hemmalaget som såg till att knipa trepoängaren. Matchen slutade 4-1.

En förstaperiod som gästerna tog väl hand om när man kom ut med hög press i anfallszon. Tingsrydstränarna såg inte alls nöjda ut och valde att ta timeout redan efter fyra minuter. Hemmalaget såg ut att lyfta sig därefter, åtminstone de sista minutrarna när man också tog ledning genom Jonatan Harju som tryckte dit 1-0. Sett till Södertäljes övertag i den första perioden kunde resultatet visat tvärtom, men hemmalaget lyckades hålla igen och målvakten Andreas Ljunggren visade en fin form i målet.

Drygt två minuter in i den andra perioden fick gästerna en ny möjlighet i powerplay efter att en Tingsrydspelare drog på sig en utvisning. Södertälje som är ett hett lag i just powerplay såg till att sätta dit kvitteringspucken när Oskar Olausson skickade iväg pucken, som sedan styrdes in via Rasmus Kahilainen till 1-1. Men dryga minuten senare såg Tingsryd till att ta ledningen för andra gången i matchen när Ludvig Claesson skickade iväg pucken som styrdes in via Ludvig Elvenes. Mittenakten såg väldigt annorlunda ut då det var hemmalaget som tog tag i matchen med betydligt fler chanser jämfört med de första 20 minuterna.

Tingsryd tog med sig sin energi från mittenakten in i den sista perioden och med oerhört mycket chanser. Gästerna åkte inte alls lika mycket skridskor som i den första perioden och kom inte till några vassa avslut. Nästa målskytt skulle bli Gustav Olhaver som stod framför kassen och styrde in pucken till 3-1 efter ett skott från Martin Janolhs. Södertälje fick snabbt därefter möjlighet i spel fem mot fyra, men pucken studsade inte alls gästernas väg och dem fick därmed ingen utdelning i sitt powerplay.

Med drygt fem minuter kvar av matchen tog Södertälje timeout och valde att plocka målvakten. Tingsryd fick det först svettigt i egen zon men kunde få ut pucken och Anton Svensson kunde istället skicka in 4-1 i öppen kasse. I slutminuten fick Södertälje en sista chans i form av en straff men Andreas Ljunggren höll fortsatt tätt i målet.

Tingsryd gick därmed segrande ur matchen med 4-1.

Målskyttar Tingsryd: Jonatan Harju, Ludvig Elvenes, Gustav Olhaver, Anton Svensson

Målskyttar Södertälje: Rasmus Kahilainen

Kommentar från tränare Magnus Bogren:

-Jag tycker att Södertälje hade mycket bättre fart den första delen av matchen, i alla fall den första perioden där de hade en hel del farliga chanser. I den andra perioden började man känna igen oss då vi spelar riktigt bra och skapar mycket. I den tredje perioden spelar vi av på ett bra sätt och har lägen för att göra fler mål så sett över hela matchen tycker jag att det är rättvist. Jag tycker att alla gör det väldigt bra idag, säger Magnus Bogren.

Info om Stödpaketen

Tusen tack till er som köpt stödpaket i samband med matchen! Vi håller stödpaketen öppna till 00.00. Under morgondagen presenterar vi vinnarna så håll utkik här!

Tack medlemmar, supportrar, partners och övriga som står vid vår sida - Ni är guld värda!

Hanna Nilsson