Inför: TIK-TAIF
Publicerad: 2021-03-04
Det är dags för andra och sista mötet på lagets bortaturné när vi under fredagskvällen ställs mot Timrå IK på bortais. Nedsläpp sker 18:00.

Det blev dessvärre inga poäng igår mot Västerås som drog det längsta strået och vann med 2-0. Det är bara att sadla om, ta lärdom och ladda batterierna inför nästa match som spelas redan imorgon mot Timrå.

Såhär säger Larry Pilut om gårdagens insats mot Västerås:

-Det var en uddlös insats igår. Vi hade möte tidigare idag där alla fick prata ut och vi kom fram till många bra saker. Vi sa bland annat att det är upp till oss själva och att vi ska vara jobbiga att möta. Det vi kan ta med oss från gårdagen är vårt boxplay och att vi gjorde det jobbigt i egen zon. Vi släpper endast in två mål mot Västerås vilket inte är en katastrof, men såklart är vi inte nöjda med helheten, säger Larry Pilut.

Morgondagens motstånd, Timrå, kommer senast från en förlust mot Västervik (3-1) men har innan dess plockat poäng i åtta raka matcher och framför allt - säkrat seriesegern. Timrå har hela 110 inspelade poäng.

-Timrå är överlägsna i den här serien så vi vet vad som väntar oss. De har många styrkor och är ett skickligt lag. Sist vi var här uppe gjorde vi en bra match där vi föll på några saker. Timrå passar nog oss lite bättre än vad Västerås gör, men vi måste upp med energin över hela banan, säger Larry Pilut.

Larry Pilut fortsätter:

-Det gäller att vi är på tårna från nedsläpp, har en helt annan energinivå och ser till att hålla gameplan. Vi ska inte ha någon som faller ur ramen och suger energi, utan alla ska vara positiva och ge energi till varandra.

Tingsryd har nu fyra raka förluster efter att man igår blev nollade mot Västerås. Just nu ligger man på en niondeplats i tabellen med 69 inspelade poäng och har 7 poäng upp till sjätteplatsen.

Lagen har mött varandra tre gånger tidigare där Tingsryd gick segrande ur första matchen som slutade 3-1 och sedan vann Timrå de andra två matcherna med 4-1.

Läget i laget?

-Vi har ett frågetecken på Ludde Claesson som fick en smäll igår mot Västerås. Vi får ta ställning till detta imorgon när vi samlas för värmning. Annars har vi inga förändringar från igår, säger Larry Pilut.

Hanna Nilsson