Seger mot Väsby
Publicerad: 2021-02-12
På fredagskvällen ställdes Tingsryd mot Väsby på bortais. Det var helgens första match på lagets roadtrip och det blev en tredje raka seger för Tingsryd efter slutresultatet 0-2.

Efter första perioden kunde Tingsryd gå till pausvila i tvåmålsledning. Det var två lag som kom ut starkt och hemmalaget satte hög press direkt och Tingsryd fick en bra uppvärmning i egen zon. Men det var Tingsryd som skulle göra matchens första mål och tog ledningen drygt fem minuter in i matchen efter en fin framspelning av Léon Lerebäck till Martin Janolhs som kunde avsluta i mål till 0-1.

Väsby fick även de chansen i det numerära överläget men inget som skulle resultera i en kvittering. Tingsryd fick två möjligheter i powerplay under de första 20 minuterna vilket man såg till att utnyttja den andra gången. Detta när Felix Olsson hittade Jonatan Harju framför mål som såg till att trycka dit pucken till 0-2.

I den andra perioden hade hemmalaget steppat upp och skapade en hel del i anfallszon. Perioden bjöd på en hel del Väsby-lägen men effektiviteten saknades för att det skulle bli någon utdelning. Anton Svensson fick sig en tackling vilket gav Tingsryd en ny chans i powerplay men den gången ville det sig inte. En annars mållös mittenakt.

Väsby fortsatte att spendera tid i Tingsryds zon och trots flera chanser så fick man inte med sig någon utdelning. Tingsrydsspelarna fortsatte att offra sig riktigt fint och Andreas Ljunggren i kassen kändes verkligen stabil matchen igenom, och nollan fick han hålla efter slutresultatet 0-2 och tredje raka segern.