Inför: MORA-TAIF

15 januari 2021 11:00

Det är dags för årets första bortaturné när bussen idag styr mot Dalarna. Under lördagen ställs vi nämligen mot Mora följt av söndagens match mot Almtuna.


Efter Tingsryds tidigare tre raka vinster har det blivit två övertidsförluster. Först mot Västerås (2-3) och därefter mot Södertälje (3-4). Trots förlusterna senast har man ändå fått med sig poäng i fem raka matcher. I skrivande stund står man noterade för 38 poäng och laget är därmed på en niondeplats i tabellen.

-Första -och tredjeperioden mot Södertälje är vi jättenöjda med men andra perioden hamnar vi lite i egen zon. Vi måste vara tighta och kompakta över hela banan. Det vi måste ta med oss från den matchen är att vi kanske hamnar i egen zon och då gäller det att hålla gameplan och ha tålamod i det vi gör, säger Larry Pilut.

Morgondagens motstånd, Mora IK, ligger på en tiondeplats i tabellen där även dem har 38 inspelade poäng, men med två matcher mindre spelade. Detta innebär att lagen står på samma poäng men att Tingsryd har bättre målskillnad, därav placeringen i tabellen. Mora kommer senast från en förlust mot Kristianstad och har efter sina fem senaste matcher vunnit två av dem.

-Vi har mött Mora två gånger tidigare den här säsongen där det först blev en tuff match borta och sedan matchen hemma som vi hade ganska bra kontroll över. Mora brukar komma ut med en hög fart så det gäller att vi håller gameplan och vi måste lära oss spela i egen zon utan panik. Vi är revanschsugna efter matchen i onsdags, säger Larry Pilut.

Tingsryd har under säsongen gått segrande ur båda matcherna mot Mora IK. Den första matchen på bortais (1-4) och andra matchen hemma (4-2).

-Jag tycker vi är i ett bra stim men självklart är man besviken när vi inte tar fler poäng men vi är fortfarande med i matcherna. Vi spelar en hockey som kan leda till tre poäng. Vi måste spela mer kreativt med smartness då man inte kan slå kortpassningarna om det inte tillåter. Vi har två viktiga matcher framför oss och först ska vi ta oss an Mora imorgon, säger Larry Pilut.

Läget i laget?

Tingsryd är så gott som full trupp imorgon. Hannes Johansson kommer att åka med på bortaturnén och vara ombytt. Oliver Nilsson är utlånad till Nybro och kommer att spela med dem match till match.