Förlust mot Almtuna
Publicerad: 2021-02-23
Fjärde och sista matchen mot Almtuna i grundserien är färdigspelad och det var Almtuna som drog det längsta strået. Kvällens match slutade 3-1 i Upplands Bilforum Arena.

Första perioden

Det var en något avvaktande matchinledning och en del slarv i uppspelen från båda lagen. Det dröjde länge innan något av lagen kunde komma till ett etablerat spel i anfallszon.

Tingsryd var först ut att visa upp ett farligt tryck på mål, men Viktor Andrén såg till att bomma igen i Almtunakassen. Hemmalaget skulle även de värma upp målvakten Adam Åhman men där fanns inga luckor för en möjlig ledning. Det bjöds såhär långt på en minst sagt defensiv hockey och matchens första mål skulle komma i periodens slutminut. Det var Ludvig Claesson som klev fram och skickade in ett skott från backposition och såg till att Tingsryd gick till pausvila i ledning.

Andra perioden

Efter fyra spelade minuter i mittenakten var det kvitterat. Detta efter att Almtuna jobbade loss pucken bakom mål, skickade upp den mot blå där backen Simon Löf lossade iväg ett skott in i mål. Strax innan det var avblåst för powerbreak skulle Almtuna vända på matchen och ställningen var plötsligt 2-1. Hemmalaget spelade upp pucken hela vägen från egen zon fram till David Karlström som kom själv och kunde avsluta i mål.

Ett friläge skulle komma för Tingsryd där Ludvig Claesson återigen var inblandad, när han skickade iväg en fin passning över hela banan fram till Jonatan Harju som inte lyckades få till ett vasst avslut.

Tredje perioden

Matchens första utvisning kom inte förrän i den sista perioden och det var hemmalaget som drabbades. Tingsryd skulle få chansen i powerplay och man skapade en del lägen men kvitteringspucken ville inte leta sig in.

Med tre minuter kvar av matchen begärde Tingsryd time out och valde att plocka målvakten. Det var dags att satsa allt och man skulle spela sex mot fem. Det dröjde dock inte länge till dess att Tingsryd istället drog på sig en utvsning och man fick spela fem mot fem, med Åhman fortsatt i båset. Istället var det Almtuna som kunde sätta spiken i kistan när man skickade in 3-1 i tom målbur.

Målskyttar Almtuna: Simon Löf, David Karlström, Emil Berglund

Målskyttar Tingsryd: Ludvig Claesson