TAIF VANN MOT MORA EFTER DRÖMMÅL
Publicerad: 2022-03-18
Det blev en spännande tillställning uppe i Mora, där TAIF tillslut kunde stå som segrare genom ett spektakulärt avgöra i övertid.

Det var ett mycket taggat Tingsryd som kom ut på isen ikväll. Vi åkte mycket skridskor och låg rätt i banan.
Efter 4.27 tar vi också ledningen i matchen genom Allan Mc Shane, som på ett friläge gör en snygg dragning och lägger in den. Vi fortsätter vara det bättre laget första 10 minuterna. Men Mora får en biljett in i matchen genom ett slumpartat mål på en spelvändning (10:22). Detta ger energi åt hemmalaget som tar över mer och mer av spelet, och Mora kan då också ta ledningen genom ett powerplay 18:17 in i första perioden.

Andra perioden speglar den första, där vi börjar klart bäst och redan 1.11 in i perioden kan vi kvittera till 2–2, genom ett powerplaymål av Alexander Lindelöf. Mora jobbar sig in i perioden och skapar ett par bra lägen men Rydén i målet klarar att avstyra dessa. 2–2 på tavlan när 40 minuters hockey avklarats.

Tredje perioden blir ett ställningskrig. Båda lagen skapar chanser utan att lyckas avgöra matchen. Så matchen går till övertid.

Inför övertidsperioden pratar vi om att våga bli hjälte. En som verkligen lyssnade var Alexander Lindelöf. Som 2,45 in i period nummer fyra, driver ner med pucken bakom motståndarnas mål och på Zorro maner lyfter in det avgörande målet bakom Moras målvakt. Förmodligen ett av säsongens snyggaste mål.

Skottstatistik 32-34 Utvisningsminuter 6-8 Målskyttar: Tingsryds AIF: Allan Mc Shane, Alexander Lindelöf 2 Mora IK: Johan Persson, Alexandre Lavoie