Inför: AIS-TAIF

17 januari 2021 10:00

Efter en härlig övertidsseger igår mot Mora är det dags för en ny match. I eftermiddag ställs laget mot Almtuna som man senast mötte i inledningen av säsongen.


Match mot Mora igår där vi tog med oss två poäng i en match som gick till förlängning och slutade 3-4 på bortais. Tredje gången gillt känns passande att skriva efter två tidigare förluster i just övertid. Efter gårdagens vinst står man nu noterade för 40 poäng på 28 matcher och ligger kvar på en niondeplats i tabellen.

Tingsryd har haft en tendens efter nyår att hämta upp underläge vilket även huvudtränare Magnus Bogren lyfter upp i sin syn på gårdagens match mot Mora.

-Väldigt skönt med seger igår även om inte spelet stämde exakt så som vi ville. Vi visar en grym karaktär och att vi aldrig ger upp utan vi kommer igen trots underläge. Vi lyckades äntligen hela vägen igår, säger Magnus Bogren.

Matcherna duggar tätt och redan idag är det dags för ett nytt möte. Den här gången möter man Almtuna och och det blir dessutom den sista matchen på lagets roadtrip.

-Det är inga problem att ladda om och spela en ny match precis dagen efter. Det är detta man tränar för och jag tycker nästan man skulle haft fler matcher dagarna efter varandra, säger Magnus Bogren.

Dagens motstånd, Almtuna, ligger på en femteplats i tabellen med 45 inspelade poäng på 31 matcher. Almtuna kommer senast från en förlust mot Kristianstad i fredags och har precis som Tingsryd matchat tätt den senaste tiden.

-Det var ett tag sedan vi mötte Almtuna. Ett lag som alltid är tufft att möta på bortais. Det blir viktigt för oss att spela vårt spel, att vara tydliga i allt vi gör och våga vilja släppa loss, säger Magnus Bogren.

Tingsryd har under säsongen gått segrande ur båda matcherna mot Almtuna. Det var till och med lagets två första seriematcher då man tog emot Almtuna på hemmais dagarna efter varandra. Den första matchen slutade i övertidsseger (5-4) och andra matchen (4-2).

Läget i laget?

-Alla är hela och friska. Laget släpps vid matchstart, säger Bogren.