Inför: IFB-TAIF
Publicerad: 2021-02-13
Efter tre poäng igår borta mot Väsby har det nu blivit dags att ladda om inför morgondagens match. Den här gången mot Björklöven och säsongens fjärde möte.

En skön vinst igår efter 0-2-segern mot Väsby på bortais. Huvudtränare Magnus Bogren är nöjd med grabbarnas insats efter gårdagens tuffa match.

-Jag tycker att vi gör det bra igår i en svår match och vi hade rättså bra kontroll på det. Vi försvarade oss på ett bra sätt och skapade tillräckligt med chanser. Det är klart man alltid vill göra mer offensivt, i den första perioden skapar vi tillräckligt sedan kanske vi blir lite naiva i vissa lägen men det är starkt att vinna, säger Magnus Bogren.

Morgondagens motstånd, Björklöven, åkte på andra raka förlusten när man igår mötte AIK på Hovet (3-1). Björklöven ligger på en tredjeplats i tabellen med 70 inspelade poäng på 39 matcher. Imorgon är det dags för det fjärde och sista mötet lagen emellan i grundserien.

-Björklöven kommer förmodligen vara taggade till tänderna med tanke på att vi slog de i onsdags och efter deras förlust igår. Det kommer att bli en tuff bortamatch men vi ska fortsätta med det vi gör, noggrannheten i spelet utan puck och fortsätta vara uppoffrande. Sedan vill vi givetvis också spela offensivt och vara jobbiga att möta vilket vi ska visa imorgon.

Magnus Bogren fortsätter:

-Björklöven är absolut favoriter men samtidigt kan vi åka dit avslappnat och fokusera på vårt spel. Ska man vara med och slåss i den här serien så gäller det att kunna vinna dessa matcher.

Tingsryd är i fin form inför morgondagens möte med tre raka segrar i bagaget. I skrivande stund har smålänningarna efter 40 omgångar placerat sig på en sjundeplats i tabellen med 61 inspelade poäng. Det är minst sagt ett getingbo i mitten av tabellen där även Mora och Västerås ligger på samma poäng. Tingsryd har 1-2 matcher mer spelade men en betydligt bättre målskillnad.

Lagen har mötts tre gånger tidigare och vi har under de tre matcherna fått med oss 5 av 9 poäng. En vinst på övertid (3-4), en förlust (0-3)- och en vinst efter fulltid (4-1).

-Alla är hela och friska sedan får vi se imorgon hur vi ställer upp. Idag samlar vi ihop oss, laddar batterierna och tar hand om kropparna inför morgondagens match, avslutar Magnus Bogren.

Matchen spelas imorgon 14/2 i A3 Arena med nedsläpp 17:30.

Hanna Nilsson