Inför: VIK-TAIF

2 mars 2021 17:00

Dags för omgång 47 när Tingsryd styr bussen mot Västerås för match under onsdagskvällen med nedsläpp 18:00. Laget åker därefter vidare mot Sundsvall när man på fredag ställs mot Timrå på bortais. Såhär går Larry Piluts tankar inför morgondagens drabbning.


Förra veckans matcher gick inte vår väg när vi ställdes mot Almtuna, Södertälje och Kristianstad. Ett poäng fick vi med oss på samtliga matcher där vi senast kommer från en strafförlust mot Kristianstad (2-3). Larry Pilut säger såhär om föregående vecka:

-Sett till hela veckan spelar vi en skaplig ishockey för att få med oss mer än ett poäng. Vi kan vara väldigt beroende på vår effektivitet där jag inte tycker att vi var lika effektiva som vi varit de tidigare matcherna. Vi hamnade 30 minuter i anfallsszon och hade vi varit mer effektiva där kanske vi hade skapat en bättre ledning, säger Larry Pilut.

Larry fortsätter:

Man förväntar sig såklart att vi ska slå Kristianstad som ligger längre ner och det blir istället en motsatt effekt när vi får en annan press på oss. Vi måste lära oss att leva med den pressen och förväntningen om vi ska gå till playoff. Det är surt att vi tappar poäng med endast 45 sekunder kvar men nu ser vi fram emot matcherna som återstår.

Morgondagens motstånd, Västerås, har i skrivande stund placerat sig på en nioendeplats i tabellen med 68 inspelade poäng på 46 matcher. Västerås plockade sin andra raka seger i söndags efter att man förlorat fem raka matcher innan dess.

-Vi har nu en längre roadtrip framför oss och lägger först fokus på Västerås som vi möter imorgon. Västerås är det enda laget som vi inte lyckats slå den här säsongen så nu är det dags att försöka bryta den trenden. Det kommer att bli en tuff bortamatch imorgon. Vissa lag passar oss bättre och vissa passar oss mindre bra. Västerås kanske är ett av de lag som passar oss mindre bra på det sättet som de spelar med snabba vändningar, kontringshockey, rörliga i anfallszon. Det gäller att vi är med på allt, säger Larry Pilut.

Tingsryd har placerat sig på en sjundeplats i tabellen med 69 inspelade poäng på 46 matcher. Med det sagt ligger man en poäng framför både AIK och Västerås samt en poäng bakom Mora som nypt sjätteplatsen. Tingsryd har haft en lite nedåtgående trend sett till de tre senaste matcherna och vill nu ta första och sista segern mot Västerås i grundserien.

Senast lagen möttes var den 10 januari där tillställningen blev en aning jämnare sett till de tidigare matcherna lagen emellan. Västerås har gått segrande ur samtliga tre matcher med resultaten 4-2 borta, 0-3 hemma och 2-3 OT hemma.

Hur sugna är vi på att återta en plats bland topp-6?

-Det är klart vi är sugna på det. Topp-6 hade varit grymt, det var längesedan vi var där uppe. Hamnar vi där ger det oss även en bra träningsvecka som vi inte har fått på kanske en månad. Vi är definitivt sugna på det så vi ska göra allt vi kan för att knipa den platsen, säger Larry Pilut.

Läget i truppen?

Elias Gunnarsson är tillbaka i spel samt William Fransson som äntligen är tillbaka från sin skada. Vi saknar fortsatt Jakob Heljemo (skadad) och även Simon Norberg som har drabbats av en vanlig förkylning. Hur vi ställer upp laget får vi se imorgon, säger Larry Pilut.