Förlust mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2020-11-18
Efter 10 dagars uppehåll från matcher tog man sig an BIK Karlskoga på bortais. Matchen resulterade i 7-5 till Karlskoga.

Tingsryd kom ut med hög fart och bra energi. Man visade upp bra försvarspel och vågade trycka på i anfallszon. Hemmalaget Karlskoga inledde även dem bra men när Tingsryd fick utdelning i form av två snabba mål, blev hemmalaget osäkra. Men med bara 2,5 sekunder kvar av första perioden lyckades Karlskoga få in pucken och därmed gick man till pausvila med 1-2.

Större delen av andra perioden var utan tvekan Karlskogas. Hemmalaget tryckte på i anfallszon gång på gång och Tingsryd hade svårt att komma ut ur egen zon. Karlskoga vände ett 0-2 underläge från första perioden och fick ledningen två gånger om. Ställningen var helt plöstligt 4-3 för hemmalaget inför sista 20 minutrarna.

Tingsryd höjde spelet i sista perioden och hade ett par bra lägen i början, men Karlskogas spel i fem mot tre förvaltades väl vilket gav utdelning till 5-3. Det skulle bli fortsatt tufft att lyckas komma ikapp hemmalaget men det gjorde man. 5-5 stod det med bara några få minuter kvar av spelet, men i sluttampen kom Karlskoga i en två mot etta och vände återigen matchen till 6-5. Därefter lämnade tingsrydmålvakten Andreas Ljunggren isen och Karlskoga kunde stänga matchen till 7-5 i tom kasse.

En minst sagt målrik match men tyvärr inga poäng med hem till Tingsryd. Slutresultatet blev 7-5 till hemmalaget.

Målskyttar Karlskoga: Alexander Leandersson, Tor Immo, David Lilja, Mikael Eriksson 2, Henrik Björklund, Linus Karlsson

Målskyttar Tingsryd: Sebastian Åkesson, Simon Norberg, Roman Semjonov 2, David Gustafsson