Förlust mot Timrå
Publicerad: 2021-01-29
Första stoppet på lagets bortaturné var Sundsvall där grönvita ställdes mot Timrå i NHC Arena. Det var serieledande Timrå som gick segrande ut matchen efter slutresultatet 4-1.

Timrå tog greppet om matchen direkt och hade högt tryck i anfallszon, men Tingsryd stod upp bra i försvaret. En Tingsrydspelare drog på sig en utvisning sju minuter in i matchen och det var dags för matchens första powerplay. Tingsryd stod upp bra i boxen men med bara fyra sekunder kvar i spel fem mot fyra tog hemmalagets Viktor Lodin tillfälle i akt och tryckte dit ledningsmålet till 1-0. Strax efter målet kom Tingsryds Martin Janolhs till anfall men fick en tryckare av en Timråspelare och hamnade över målvakten, men det landade inte i någon utvisning på Timråspelaren. Istället skulle Timrå utöka ledningen till 2-0 när Jonathan Dahlén hittade Filip Westerlund som skickade in pucken från bortre. Det dröjde lite längre för Tingsryd att få iväg det första skottet på mål och efter 20 spelade minuter var det 2-0 till Timrå.

Timrå var inte nöjda där utan skulle även göra mittenaktens första mål vilket Hugo Reinhardt stod för. Ställningen 3-0 skulle det inte stå allt för länge efter att Tingsryd fick sin första möjlighet i powerplay i matchen. Då dukade Roman Semjonov upp fint för Felix Olsson som kunde trycka dit reduceringspucken till 3-1. Det var en betydligt jämnare andraperiod vilket även visade sig målmässigt med en jämn fördelning, men hemmalaget var det som fick gå till pausvila i fortsatt ledning.

Större delen av den tredje och sista perioden var definitivt Tingsryds. Gästerna spelade större delar i Timrås zon men trots chanserna ville sig inte pucken in. I slutet av perioden tog Tingsryd timeout efter att en Timråspelare drog på sig en utvisning och man kunde därmed spela sex mot fyra med tom målbur. Det blev dessvärre ingen utdelning för Tingsryd utan istället kunde Timrås Christopher Liljewall skicka in 4-1 i tom kasse och därmed stänga matchen.

Målskyttar Timrå: Viktor Lodin, Filip Westerlund, Hugo Reinhardt, Christopher Liljewall

Målskyttar Tingsryd: Felix Olsson

Kommentar från assisterande tränare Larry Pilut:

-Jag tycker att vi gör en mycket bättre match idag. Vi gör ett par misstag men vi slutar aldrig kämpa. Jag gillar energin i laget och vad vi skapar idag mot ett topplag. Det är klart vi skulle gjort ett par mål till men vi baserade oss mer i anfallszon idag än vad vi gjorde för en vecka sedan hemma. Den här matchen spelade vi otroligt mycket bättre än i dem två senaste matcherna, så ett steg i rätt riktning vilket vi ska ta med oss till söndag, säger Larry Pilut.

Hur gick det med Anton Svensson?

-Han fick en klubba i ansiktet som tog i läppen, men han drog på sig galler, fick känna sig som en junior igen och gick ut och bara spelade i stort sätt. Det var starkt gjort av honom, säger Larry Pilut.

Nästa match spelas redan på söndag 31/1 borta mot Modo kl. 15.00.

Hanna Nilsson