Inför: TAIF-KIK

25 februari 2021 17:00

Laget är tillbaka i Småland efter en bortaturné tidigare i veckan. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss resultatmässigt, men vi lyfter nu blicken framåt och laddar om inför morgondagen.


Veckans tidigare roadtrip gick inte vår väg resultatmässigt när vi under tisdagen förlorade mot Almtuna (3-1), följt av ytterligare en förlust mot Södertälje som slutade likaså (3-1).

Imorgon stundar det fjärde- och sista grundseriemötet mot Kristianstad som kommer på besök i Nelson Garden Arena. Motståndet ligger på sista plats i den hockeyallsvenska tabellen. Man är sex poäng efter Väsby med en match mindre spelad, men det är hela 14 poäng upp till Modo ovanför kvalstrecket.

Tingsryd ligger på en sjätteplats i tabellen och därmed fortsatt på en slutspelsplats. Västervik klev förbi igår och nöp femteplatsen efter seger mot Karlskoga. Mora och AIK ligger precis under slutspelsstrecket med samma inspelade 68 poäng som Tingsryd. Det är ett riktigt getingbo och flera lag som slåss om platsen.

Såhär går tankarna på huvudtränaren Magnus Bogren inför mötet:

Hemma igen efter täta bortamöten mot Almtuna och Södertälje. Vad är ni nöjda med/mindre nöjda med?

-Jag tycker ändå att vi är mer tillbaka i vårt spel med farten och spelbarhet. Penaltykill var riktigt bra och vi skapar tillräckligt för att ta poäng. Men vi behöver bli mer attackerande mot mål och ta mer skott, för lägen finns.

Nytt möte redan imorgon. Hunnit samla ny energi inför fredagens drabbning?

-Vi samlades idag under förmiddagen och har kört en lättare träning med härlig energi.

Vad blir viktigt för att ta tredje segern mot Kristianstad i grundserien?

-Kristianstad är ett jobbigt lag att möta, de är intensiva och ligger på. Det gäller att vi fortsätter med våra goda vanor i allt vi gör, bli mer rejäla och vågar fortsätta med stabiliteten i spelet utan puck.

Hur är känslan annars nu i slutspurten?

-Känslan är väldigt bra trots förlusterna senast. Det är ett härligt go i alla, men samtidigt gäller det att fokusera på kommande uppgift och vi ska vara ödmjuka inför det.

Övrigt i laget?

-William Petersson från J20 kommer att vara med i laget imorgon annars inga förändringar mot igår.

Fredagens match mot Kristianstad spelas i Nelson Garden Arena och nedsläpp sker kl 18.00.