J20: MICKE NILSSON SUMMERAR SÄSONGEN
Publicerad: 2022-03-30
J20s huvudtränare Micke Nilsson berättar om säsongen 2021/22.

Hej alla glada TAIFare!

Jag ska här kort försöka summera J20s säsong 21/22. Vi startade med is den 3/8 med två pass om dagen den första veckan, därefter övergick vi till ett pass/dag, dessutom har vi alltid fys-träning i anslutning till alla vår ispass. Under augusti och fram till början av oktober då serien startade, spelade vi 10 vänskapsmatcher med blandade prestationer. Vi var till en början väldigt upp och ner, vilket gjorde att vi ville ta ett snack med grabbarna om vad vi ville med årets säsong. Samtalet vi hade gav resultat direkt. Så från första seriematchen till sista har vi spelat på en väldigt bra nivå, där vår lägstanivå höjdes avsevärt. Visst har det varit enstaka matcher som varit mindre bra, men ändå inga djupdykningar som vi skulle benämna ”en väldigt dålig prestation”. När väl grundserien kunde summeras så slutade vi på en andraplats, som i sin tur betydde positivt kval till Nationella serien (som superelit nu kallas). Väl där fick vi tyvärr inte till det med målskyttet, vi skapade ändå ganska många bra lägen för att kunna trycka dit pucken men det ville sig inte. I första matchen förlorar vi mot seriesegrarna IF Troja Ljungby med 5-1 och i andra matchen förlorar vi mot Vita hästen med 1-2 i övertid. Jag tycker ändå att vi gör bra prestationer med få misstag och att killarna verkligen krigade. Men dock var vi lite för dåliga vid de avgörande momenten, och när vi endast har 2% i skotteffektivitet så är det svårt att vinna matcher.

Om jag ska summera lite statistik på grundserien, så tog vi 61 poäng på 27 matcher, vi förlorade endast två matcher på ordinarietid, samt tre på straffar eller sudden.

Om vi nu övergår till att prata om spelarna, så måste jag säga att killarna verkligen har kört hårt för att utvecklas, både på träningar och matcher. Vi har tillsammans haft väldigt höga krav på varandra och sporrat varandra till bra prestationer. Många spelare har verkligen utvecklats på ett väldigt bra sätt och flera av killarna har även varit uppe och tränat med a-laget och gjort det med bravur enl. Magnus Bogren. Tycker att killarna både taktiskt och tekniskt har tagit stora steg. Även deras fysiska status har höjts, tack vare deras hårda jobb. Vi har dessutom jobbat mycket med förberedelse till hockeyn både på och utanför isen, Taktiskt känns det som att killarna har börjat förstå lite mer om vad det är som krävs när man ska spela vuxen hockey. Till sist så måste jag säga att vi gjort en bra säsong, Ett stort tack till spelarna och ALLA ledarna runt detta fina lag.

Nu siktar på en ännu bättre säsong 2022/23!

Med vänlig hälsning Micke Nilsson

Tingsryds AIF