Förlust mot AIK
Publicerad: 2021-03-17
Slutspelet är igång och ikväll gästades vi av AIK i Nelson Garden Arena. Bäst av 3 är det som gäller och första mötet gick gästerna segrande ur efter 2-4 på resultattavlan. Returen spelar vi på Hovet nu på fredag och ett eventuellt avgörande sker i Tingsryd på lördag.

Gästerna kom ut starkt i matchen och Tingsryd fick jobba en hel del i egen zon för att stänga ute AIK. Första målet hängde i luften för gästerna och drygt fem minuter in i matchen gjorde Oscar Nord 0-1.

Efter halva första perioden kom Tingsryd in i anfallszon mer och mer och började skapa en del farliga målchanser. Gästernas målvakt Claes Endre stod dock i vägen varenda gång och ställningen inför mittenakten skulle fortsatt vara 0-1.

Den andra perioden bjöd på fortsatt jämn ishockey och Tingsryd fick ett hett friläge tidigt men man kom på alldeles för nära in på mål för att få till ett farligt avslut. Man fick till och med möjligheten i poweplay två gånger om men man hade svårt att göra hål på Claes Endre i AIK-kassen. Tingsryd hade riktigt många farliga målchanser i mittenakten och tillslut kunde Martin Janolhs kvittera till 1-1 när han skickade iväg ett direktskott in i mål.

I den sista perioden skulle Tingsryd ta ledningen för första gången i matchen när ställningen blev 2-1. Roman Semjonov och Ludvig Elvenes kom i ett farligt två mot ett-läge där Roman valde att avsluta själv och pucken gled in mellan benen på målvakten.

Ledningen skulle dock inte vara långvarig då gästernas Nicklas Heinerö kvitterade till 2-2 efter bara 35 sekunder. Därefter fick AIK möjlighet i powerplay två gånger om och utnyttjade det båda gångerna. Detta gjorde Oscar Nord som därmed blev tremålsskytt i matchen.

Det var gästerna som gick segrande ur kvällens drabbning efter slutresultatet 2-4.

Målskyttar Tingsryd: Martin Janolhs, Roman Semjonov

Målskyttar AIK: Oscar Nord 3, Nicklas Heinerö