Inför: TAIF-BIK
Publicerad: 2021-03-06
Imorgon kliver vi in i omgång 49 när BIK Karlskoga kommer på besök i Nelson Garden Arena. Nedsläpp sker 17:30.

Igår hittade vi äntligen tillbaka till vinnarspåret efter att vi vände ett 2-0-underläge till 3-5-seger mot Timrå IK på bortais. En otroligt skön och viktig vinst efter ett längre nederlag.

-Vi gjorde en kanonbra laginsats igår. Vi hade ett möte efter Västerås-matchen med ett bra snack vilket gav effekt mot Timrå. Som jag sa igår i slutet av matchen- vårt uppoffrande var grymt. Har vi den kan vi vara svårslagna, för de andra sakerna har vi. Vi håller gameplan och special teams var riktigt bra. De andra som hamnar lite längre ner i kedjorna var verkligen bra igår så totalt sätt en fin jämnhet, säger Larry Pilut.

Laget brukar ha genomgångar inför- och efter matcherna men just efter Västerås-matchen verkade grabbarna tända till lite extra, vilket också gav resultat mot seriesegraren Timrå.

-Inför matcherna pratar vi taktik och efter så pratar vi ut. Efter Västerås-matchen var det kanske den andra matchen i rad som vi inte hade det där extra. Vi vet att vi är ett bra lag men vi var påväg åt helt fel håll. Vi kan spela hockey men vi var alldeles för bekväma och bleka i vårt spel. Det märktes verkligen att killarna tog till sig och att vi kom fram till bra saker, säger Larry Pilut.

Under söndagen stundar ett nytt möte och den här gången på hemmaplan då BIK Karlskoga gästar Nelson Garden Arena. Morgondagens motstånd ligger på en andraplats i tabellen med 89 inspelade poäng, 12 poäng före Tingsryd. Karlskoga kommer senast från en tung bortaseger mot Västerås som slutade 2-3.

-Det är jätteviktigt att vi tar med oss den här laginsatsen till matchen imorgon. Har vi samma inställning som vi hade mot Timrå så har vi en bra chans att vinna matchen. Nu mötte vi ettan igår och ställs inför tvåan imorgon och vi brukar tända till mot de bättre lagen så jag förväntar mig ingenting annat, säger Larry Pilut.

Tingsryd ligger i skrivande stund på en sjundeplats med 72 inspelade poäng och är nu fem poäng ifrån sjätteplatsen där Västervik har placerat sig med 77 inspelade poäng. Det är en minst sagt galen slutspelskamp och även idag spelas det andra matcher i HockeyAllsvenskan.

Lagen har mött varandra tre gånger tidigare där Tingsryd gick segrande ur första matchen som slutade 2-1 och sedan vann Karlskoga de andra två matcherna med 7-5 och 4-1.

Läget i laget?

-Vi kom hem imorse och är nu lediga resten av dagen för att ladda batterierna inför morgondagen. Imorgon är det frivillig träning på förmiddagen och sedan nedsläpp kl 17:30. Annars är det inga förändringar i laget som det ser ut just nu. Vi har ett frågetecken på Simon Norberg som haft en vanlig förkylning, statusen på honom får vi ta imorgon, säger Larry Pilut.

Hanna Nilsson