TVÅ FINA POÄNG PÅ HOVET
Publicerad: 2023-01-18

Första perioden: Det blev en kalasstart för oss TAIF-sympatisörer på hovet denna kväll då Daniel Sylwander lyckades smälla dit 0-1 redan efter 30 sek! strax innan 3,15 in i första perioden kontrar Ryan Gropp tillsammans med Ludvig Levinsson, denna gång betydde detta att 0-2 skulle visades på jumbotronen i hovet, då den förstnämde serverade Levinsson med en passning i sidled som Ludvig kunde trycka dit. Annars var det en period som spelmässigt tillhörde AIK och dom skulle också reducera då Elias Andersson satt utvisad, ett backskott som Oskar Magnusson elegant lyckas styra in till Daniel Rosengrens stora förtvivlan.

Anton Gradin får en fin passning där han står fri i ett giftigt läge i slottet, vem slog den fina passningen då? jo det var Felix Olsson som jobbade till sig trissan bakom AIKs mål, Gradin vill givetvis göra mål och tar i ifrån tårna men lyckas bara få iväg en långsamm fösare som sakta glider fram och studsar på AIK-målvaktens benskydd, lyckligtvis kommer returen rakt ut till Gradin igen, som denna gång lyckas forcera in pucken i mål och 1-3 är ett faktum.

Andra perioden Tingsryd får straff i AIKs powerplay! efter att AIK-spelare skjutit på täckande Taifare kan Joachim Nermark kontra och komma fri, han blir dock bryskt behandlad vid skottögonblicket och straffen tilldöms bestämt. Det blir Taifs poängkung Anton Gradin som får chansen att trycka dit pucken för andra gången denna kväll, men utan framgång vid detta tillfälle.

AIK gör 2-3 i en två mot etta, Oscar Nordh passar till målskytt Richard Gynge. 3-3 kommer strax därefter då det denna gång är ombytta roller då Gynge spelar fram Nordh. Kul för dem!

Tredje Perioden: 4-3 kommer efter 1.22 in i tredje, det är Oscar Öhman som gör det, om någon som läser detta bryr sig.

Roligare läsning är vad som följer härnäst, då vår knickedick Ryan Gropp gör 4-4! efter att Levinsson arbetat som om det gällde liv och död och grötat fram pucket till Öhrn som elegant serverar Gropp som stod och smög på bortre stolpen.

4-5 Till Taif! Gradin laddar återigen för kung och mindre smålänskt samhälle och får återigen halvträff då en AIK spelare sträcker fram klubban i skottögonblicket och som tydligt stör Gradins skott, Pucken glider trots detta mot AIKs mål och påvägen så är det någon eller något som gör att puckens väg framåt ändrar kurs och AIKs-målvakt får då kapitulera.

5-5 målet görs av Zion Nybäck, den Alvesta bördige gnagaren kvitterar och detta medför att förlängningsspel inte går att undgå.

Ludvig Claesson avgör!! med en riktig rackarrökare i 3 mot 3 spelet. Det är Harju som först själv är nära att avgöra, men när inte det fungerade så tacklar han en redan nedslagen AIK-spelare och berövar den samme på pucken. Felix Olsson tar över kontrollen över den 165 gram tunga gummiklumpen och vänder och vrider ett par gånger innan han känner sig tvungen att passa upp pucken till #5 Claesson som sedan resolut snärtar upp ett handledsskott i nättaket som om det är något han brukar göra. WOW!

Otroligt skönt att vi får med oss två poäng.

Fredrik Glader: -På det stora hela en böljande hockeymatch, Jag tycker vi tappar vårat koncept lite i andra men det reder vi upp i tredje. Det är givetvis skönt att vi lyckas vinna, tycker att AIK är ett bra lag idag, dock surt att vi återigen tappar poäng i slutet av matchen mot just AIK. Starkt att vända tillbaka igen efter att ha tappat en 3-1 ledning? -Ja, vi hamnar ju i ett läge där vi är tvungna att jaga, men där tycker jag vi plocka fram vår individuell skicklighet, där vi vågar och är väldigt ihärdiga i spelet utan puck, Har Levinsson fina forecheck innan 4-4 målet färskt i minnet. VI tar med oss två pinnar, glädjs ikväll, sen laddar vi mot fredagens batalj mot BIK Karlskoga.