Delårsrapport Tingsryds AIF
Publicerad: 2021-02-08
Ta del av rapporten för perioden maj till och med december 2020.

Delårsrapporten för verksamhetsårets första åtta månader är nu inskickad till Licensnämnden. Enligt regelverket så är det främst två parametrar man bedömer, kapitalkravet (2,5 Mkr i eget kapital) samt att man tittar på likviditeten och att verksamheten inte befinner sig på obestånd.

Inför denna säsong så gjordes undantag från kapitalkravet med anledning av rådande pandemi. För att beviljas elitlicens inför kommande säsong 21/22 så är kapitalkravet höjt till 3 Mkr, dock så gör man även här ett undantag men likviditetskravet samt att man inte befinner sig på obestånd kommer fortfarande att gälla. Det är klubbarnas årsbokslut för helåret 20/21 per den sista april som bedömningen grundas på, men ett delårsbokslut ska enligt regelverket upprättas som en del av processen.

Vi kan nu konstatera att vi är på rätt väg med de åtgärder vi vidtagit inom Tingsryds AIF. Vi kan i år visa en vinst på 659.171:-, en resultatförbättring på över 1,1 Mkr sedan förra året då vi redovisade en förlust på -507.291:- för samma period. Samtidigt har vi en genomförd nyemission i dotterbolaget Tingsryds Hockey AB, vilken givit oss en kraftig förbättring av vårt egna kapital och framförallt våra likvida medel.

-Det är väldigt glädjande att kunna konstatera att vi redan nu kan uppvisa denna resultatförbättring i synnerhet under pågående pandemi. Det goda utfallet av nyemissionen ger oss också en trygghet då förutsättningar nu finns att med marginal uppfylla licensnämndens krav och vi kan på så sätt se framtiden an med tillförsikt, kommenterar VD Niclas Henriksson.

De största anledningarna till resultatförbättringen kan förklaras av följande faktorer;

  • Redan inledda kostnadsreduceringar har givit positiv effekt.
  • Statliga och kommunala stöd har kompenserat delar av uteblivna intäkter under Coronapandemin.
  • Ungdoms- och framförallt juniorsidan har varit nedstängda, material- och resekostnader har på så sätt reducerats.
  • Vidtagna permitteringar har sänkt våra personalkostnader.
  • Försäljning av ”Stödpaketen” inför våra hemmamatcher kompenserar delvis för utebliven försäljning av entrébiljetter.
  • Säsongen flyttades fram en månad, vilket är en uppsida i denna rapport men kommer att påverka senare delen av verksamhetsåret.

-Jag vill dock påpeka att vi inte är hemma ännu, det återstår fyra månader av verksamhetsåret. Vi har stora utmaningar kvar för att tillse att vi når ett acceptabelt resultat detta år, fortsätter Niclas och utvecklar vidare:

-Normalt är våra intäkter lägre ju längre fram på säsongen vi kommer och vi är också medvetna om att vi kommer ha högre lönekostnader i april beroende på förskjutningen av spelaravtalen. På uppsidan så räknar vi dock med att en del kommer att kompenseras genom statligt stöd via Riksidrottsförbundet som aviserats för jan-feb, med hur mycket vet vi inte ännu. Det handlar i övrigt om att upprätthålla en god kostnadsmedvetenhet och vända på varje krona.

-Jag vill än en gång understryka att vi kommer hantera kapitaltillskottet via nyemissionen på ett ytterst ansvarsfullt sätt. Vi fortsätter att hitta lösningar så att vi ger representationslaget förutsättningar att fortsatt vara konkurrenskraftigt utan att riskera vår ekonomi. Det är en tuff uppgift men så ser verkligheten ut, avslutar Niclas Henriksson.

Att fortsatt köpa stödpaket i samband med våra hemmamatcher gör skillnad och spelar stor roll för vår verksamhet! Tack för ert fortsatta stöd!

Hanna Nilsson