Seger mot Modo
Publicerad: 2021-01-31
Tingsryds bortaturné avslutas med en skön seger mot Modo Hockey efter slutresultatet 2-4.

Första perioden bjöd på en jämn tillställning med en otroligt hög energi. Matchens första mål skulle komma efter ett bra förarbete av Tingsryds Filip Cederqvist när han sedan skickade fram pucken till Ludvig Claesson som kunde trycka dit matchens första mål till 0-1, som dessutom var Claessons första mål för säsongen.

Det svänger fort i hockey och Tingsryd fick inte behålla sin ledning länge efter att Modos William Wallinder skickade iväg pucken från blå och kvitterade till 1-1. Innan pausvila drog hemmalaget på sig en utvisning och Tingsryd hann spela 11 sekunder i det numerära överläget och fick därmed inleda mittenaktan i spel fem mot fyra.

Det blev ingen utdelning det i numerärt överläge då Tingsryd inte lyckades få hål på Anthony Peters i Modo-buren. Men Tingsryd fortsatte att trumma på och gjorde det otroligt svettigt för hemmalaget när man skapde en hel del i större delen av perioden. Efter drygt halva perioden spelad fick Tingsryd äntligen utdelning efter att Anton Svensson serverade en fin pass till Felix Olsson som kunde trycka dit 1-2. Sett till Tingsryds chanser kunde gästerna varit i en ännu större ledning, men man gick åtminstone till pausvila i ledning.

Modo fick inleda den sista perioden i fortsatt powerplayspel men ställningen skulle fortfarande vara 1-2. Tingsryd hade bra kontroll över matchen och nästa mål skulle återigen komma från Felix Olssons klubba och därmed utökade man ledningen till 1-3. Med tre minuter kvar av matchen valde Modo att plocka målvakten men istället skulle Felix Olsson bli tremålsskytt när han skickade in pucken i tom målbur till 1-4. Modo svarade strax därefter med ett mål genom Theodor Niederbach och det var det sista som skulle hända i matchen.

Kvällens match slutade 2-4 och Tingsryd tar med sig tre poäng hem till Småland.

Målskyttar Modo: William Wallinder, Theodor Niederbach

Målskyttar Tingsryd: Ludvig Claesson, Felix Olsson 3

Kommentar från tränare Magnus Bogren:

-Jag tycker att vi gör en okej förstaperiod men som vi sa i pausen, okej kommer inte att räcka idag då vi behöver upp i all energi och arbetsinsats, spelet hade vi men just det där lilla sista. Jag tycker definitivt vi gör det i andra perioden och där lägger vi grunden för matchen. Jag tycker att vi tar över i andra och tar över på ett helt annat sätt. Modo är ett farligt lag så 1-2 är aldrig säkert men jag tycker att vi spelar av tredje perioden på ett riktgit bra sätt. Överlag är jag väldigt nöjd och jag vill verkligen lyfta vårt boxplay idag då Modo knappt skapar någonting. En gedigen härlig insats, säger Magnus Bogren.

Nästa match spelas hemma mot Södertälje nu på onsdag 3/2.

Hanna Nilsson