Juniorkollen v.8
Publicerad: 2020-02-25
Vi tar lägeskoll på våra juniorer. Här kommer en summering från veckan som gått!

J18

Då Tingsryds J18 nu var klara för ytterligare en säsong i högsta serien, så hade man chansen att förstöra för rivalen Karlskrona borta i torsdags.

Vinst för dom grönvita skulle göra att Karlskrona inte skulle ha chansen att undvika negativt kval. Sen skulle Blekinge-laget behöva hoppas på att Vita Hästen förlorade sina två återstående matcher.

En mållös första period blev till en målrik mittenakt där fyra mål föll. Karlskrona stod för tre av dessa och Tingsryd ett genom Ville Rosén. En skön ledning såklart för hemmalaget, men det skapades nerv när Hugo Carlén reducerade tidigt i sista.

Sen kom det så viktiga 4-2-målet för hemmalaget med 3 ½ minut kvar – kort därefter reducerade Tingsryd igen genom Hampus Serrestam. Men närmare än så kom inte dom grönvita och fick se sig besegrade mot värsta rivalen.

Glädjen hos hemmalaget var inte stor då man fått reda på att Vita Hästen vunnit sin match mot Mariestad – vilket innebär att Karlskrona får kvala sig kvar i högsta serien, tillsammans med Borås.

Ett Borås som var J18s sista motståndare för säsongen – ett lag som också gick hem med segern denna söndag i Nelson Garden Arena. Matchen slutade 4-3 efter förlängning till västgöta-laget vilket betyder att man vunnit båda matcherna i serien mot just Tingsryd och får med sig en positiv bild in i det negativa kvalet.

Målen som gjordes för Tingsryd i matchen var Ville Henell, Hampus Serrestam & Hugo Persson

J20

Även J20 kunde åka till Mariestad utan någon som helst press på sig. Kontraktet var säkrat för dom grönvita och man slappnade verkligen av – då man vann denna lördagsbatalj med hela 7-1. Ett Mariestad som man annars skulle åka upp mot och kanske avgöra det hela, det känns som att det har vart ett helt annat spel under den här halvan av säsongen.

Mer segrar har radats upp, absolut – men en gemensam nämnare har man nog hittat för att det inte gått hela vägen och det är målskyttet. Bara Mölndal som ser ut att komma sist har gjort färre mål än Tingsryd, så det är något man får vässa på till kommande säsongen.

Målskyttarna i matchen: Hampus Andersson 2, Noah Liljegren-Blomqvist 2, Tor Ehnrot, Oliver Nilsson & Hugo Nilsson

Tryckfel i förra texten där det stod att J20 spelade sin match den 22 februari hemma. Men så var inte fallet, utan det är den 29 februari – alltså nu till helgen som sista matchen för säsongen spelas för laget.

J20 – Mölndal, lördag 29 februari – nedsläpp 13.40

/Kim Henningsson

Tingsryds AIF