Go seger mot Karlskoga!
Publicerad: 2020-10-30
Under fredagskvällen spelade man hemma mot BIK Karlskoga. Hemmalaget stod för en stark vändning i sista perioden och inkasserade därmed tre goa poäng efter slutresultatet 2-1.

Hemmalaget inledde matchen starkast och efter bara fem minuter spelat var det flera i Tingsryd som var sugna på att trycka dit pucken. Karlskoga skulle inte visa sig sämre men Ljunggren jobbade på bra i kassen. Första 20 mintrarna bjöd på ett svajande spel och högt tempo.

I andra perioden fick Karlskoga möjligheten att utnyttja ett powerplay och som ligans främsta lag i spel i numerärt överläge tog man också ledningen med 0-1. Tingsryd fick även dem möjlighet till spel i fem mot fyra och trots att man sätter upp ett bra powerplay lyckas man inte kvittera.

Den sista perioden skulle bjuda på en fin vändning av hemmalaget. Det var Rasmus Bengtsson som kvitterade till 1-1 och bara några få minuter därefter var Tingsryd i ledning när David Gustafsson kunde trycka dit pucken till 2-1.

Slutresultatet i matchen blev 2-1 till Tingsryd.

Målskyttar Tingsryd: Rasmus Bengtsson, David Gustafsson

Målskyttar Karlskoga: Henrik Björklund

Kommentar från tränare Larry Pilut:

-Jag tycker att vi startar matchen ganska bra med hög energi, dem börjar trycka på efter några minuter men vi försvarar oss bra. Första perioden tycker jag var jämn, vi hade lite mer skott än vad dem hade. I andra perioden kommer dem in lite starkare i början och dem gör ett pp-mål och får energi av det. Vi gör en riktigt bra tredje period där vi spelar en smart hockey. När vi tar ledningen, vi spelar en konsikvent hockey och jag tycker att vi kommer in bättre i anfallszon. Jag är nöjd med energin i laget med tanke på hur veckan har sett ut med träning och annat, säger Larry Pilut.

Info om Stödpaketen

Tusen tack till er som köpt stödpaket i samband med kvällens match! Vi håller stödpaketen öppna till 00.00.

Antalet sålda stödpaket samt vinnarna kommer att presenteras under måndagen. Håll utkik efter ditt namn HÄR!

Tack medlemmar, supportrar, partners och övriga som står vid vår sida - Ni är guld värda!

Hanna Nilsson