Övertidsförlust mot Västervik men hemmafördelen säkrad
Publicerad: 2021-03-14
Ikväll spelades grundseriens sista omgång i HockeyAllsvenskan när vi tog oss an Västerviks IK på hemmais. Det var gästerna som lyckades knipa extrapoängen efter 2-3. Men en poäng räckte för att bärga en hemmaplansfördel i åttondelsfinalen.

Västervik fick en drömstart på matchen när man tog ledningen redan efter drygt en minut spelad. Det var gästerna som kom i ett två mot ett-läge där Kellen Jones kunde ta emot passningen från sin kollega och därmed trycka dit 0-1.

Tingsryd hade svårt att få till längre anfall och fick inte iväg några direkt farliga målchanser. Efter periodens powerbreak fick man dock mer energi men gästerna skulle hålla fast 0-1-ledningen inför mittenakten.

I andra perioden kom Tingsryd ut med betydligt högre fart och bra tryck i anfallszon. Det var Hannes Johansson som skulle göra första målet för Tingsryd efter en fin passning från Rasmus Bengtsson. Mittenakten bestod av en hel del utvisningar från båda håll och det var Västervik som skulle utnyttja sitt powerplay och återigen ta ledningen genom Joakim Hagelin till 1-2.

Drygt 50 sekunder senare skulle kvitteringspucken komma för Tingsryd när Jonatan Harju hittade nätet till 2-2. Matchen skulle gå till förlängning och det var Västervik som knep extrapoängen när Kellen Jones blev tvåmålsskytt i matchen.

52 omgångar är spelade och Tingsryd kniper åttondeplatsen i grundserien. Tingsryd fixade hemmafördelen efter kvällens resultat vilket betyder att AIK blir motståndet i åttondelsfinalen. Första matchen mot AIK spelas hemma nu på onsdag den 17 mars med nedsläpp 19:00.

Målskyttar Tingsryd: Hannes Johansson, Jonatan Harju

Målskyttar Västervik: Kellen Jones 2, Joakim Hagelin

Info om stödpaket

Tusen tack till er som köpt stödpaket i samband med matchen! Vi håller stödpaketen öppna till 00.00. Under morgondagen presenterar vi vinnarna så håll utkik här!

Tack medlemmar, supportrar, partners och övriga som står vid vår sida - Ni är guld värda!